Водещите новини! Първи вот на недоверие на кабинета. Хамас стреля по Тел Авив. Нетаняху: има една цел – унищожението на Хамас (и още…)

  • 12 октомври 2023 13:20

  • 2169
  • 2
Водещите новини! Първи вот на недоверие на кабинета. Хамас стреля по Тел Авив. Нетаняху: има една цел – унищожението на Хамас (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 октомври   

 

След дебатите днес - утре предложението на опозицията ще бъде гласувано в пленарната зала.

Първи вот на недоверие на кабинета



„Днес имаме на вот на недоверие - само 128 дни след избирането на кабинета „Денков“ от това НС. Не знам как тези 128 дни имат нещо общо с темите, които вие преплитате във вашите изказвания. Според вас акад. Денков явно носи отговорност за изминалите 30 години. И днес съм сигурен, че вие ще плашите точно вашите избиратели отново със студ, мрак, високи сметки на ток, точно както миналата година служебното правителство правеше“.

„Миналата седмица заедно взехме решение да не ограничаваме въглищните мощности чак до 2038 г. Да, има опасност да се намалят възможностите за американските централи на база пазарните сили. Именно затова ни трябват парите от Европа, за да помогнем на работещите в сектора – 1,6 млрд. лв. Ако ги загубим, средствата няма да идат за социални мерки, енергиен преход, преквалификация или икономическо развитие“.

Депутатите обсъждат вота на недоверие. Петков към опозицията: Плашите избирателите си с лъжи за студ и мрак



Само за 4 месеца на власт кабинетът „Денков“ разреши проблеми, пренебрегвани от държавата повече от 15 години



„Правителството дава ясна перспектива в каква посока се движи България. Започнахме изключително трудни реформи, които бяха отлагани 20-30 години“. 

Това коментира министърът на финансите Асен Василев в кулоарите на парламента. 

Асен Василев: Не подценявам вота на недоверие



Радикалното палестинско движение Хамас съобщи, че е изстреляло ракети по посока на Тел Авив от ивицата Газа, предаде Франс прес. 

"Бригадите "Изедин ал Касем" (въоръженото крило на Хамас) са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери "Ал Шати" и "Ал Джабалия", се казва в изявление на Хамас. 

"Хамас" изстреля ракети по посока на Тел Авив



„Борим се с подъл враг, по-лош от ИДИЛ. Видяхме момичета и момчета, които бяха застреляни, жени които бяха изгорени живи“.

Нетаняху: Новото кризисно правителство в Израел има една основна цел - унищожението на „Хамас”



Върви се към пълното унищожение на Хамас, защото тази терористична, екстремистка групировка иска да унищожи Израел. Това заяви по БНТ Давид Коен – бивш посланик на Израел в България.

Той обясни, че една седмица преди атаката на Хамас се е готвело споразумение, според което 20 000 палестински работници могат да работят в Израел и всеки ден да минават през границата с Газа.

Всичко обаче е било фалшив сигнал за мир.

Бивш посланик на Израел в България: Върви се към пълното унищожение на Хамас



Засега не може да бъде намерен изход от Газа за цивилното население. Египет е отказал да пусне на своя територия бежанци от палестинския анклав. Това казват дипломати, участвали в преговорите.

САЩ и други страни се опитват да убедят Египет да приеме цивилни от Газа. Повече от 2 милиона души са в капан. В Газа се бомбардира денонощно, а предстои и наземна операция на израелската армия.

Египет отказва да приеме палестински бежанци



„Ние живеем в кибуц, първа къща сме. Ако не беше намесата на нашата група за бързо реагиране, щяхме да сме първи“, разказа още той.

От техния кибуц има един убит и двама ранени.

„И един вероятно отвлечен. Намериха колата му на едно кръстовище изоставена, цялата изпръскана с кръв. Нямаме данни дали е жив“, каза Панчев.

Емоционален разказ от първо лице: Българин разкри как той и семейството му са избягали от „Хамас”



САЩ  - 22 убити, 17 изчезнали.
ТАЙЛАНД -  21 жертви и 14 заложници. Около 30 000 тайландци работят в Израел, основно в областта на селското стопанство.
ФРАНЦИЯ - 11 убити и 18 изчезнали, обяви вчера Париж. Френската премиерка Елизабет Борн каза, че сред жертвите и изчезналите може би има и деца.
НЕПАЛ - 10 убити и 1 изчезнал, според непалските власти. Четирима непалци са били ранени. В Израел има 265 непалски студенти, от които 17 са живеели в кибуца Алумим,  който бе атакуван от бойци на "Хамас".
АРЖЕНТИНА - 7 убити, 15 изчезнали, като сред издирваните има и двама братя.
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - 4 убити и неизвестен брой изчезнали. Според Би Би Си 17 британци са загинали или изчезнали по време на атаката, но тези данни не са потвърдени от правителството.
РУСИЯ - 4 убити, 6 изчезнали, според данни на руското посолство в Тел Авив. Убитите са били граждани едновременно на Русия и на Израел.
УКРАЙНА - 3 убити,  6 изчезнали. Според Киев има и 9 ранени украински граждани
КАНАДА - 3 убити и 3 изчезнали.

Нараства броят на чуждестранните жертви на атаката на "Хамас" срещу Израел



В понеделник в гръцките медии се разпространи информацията, че манастирът е бил разрушен, но тази новина беше опровергана от служителите на храма в Газа.

Гръцкото правителство е говорило с израелските власти за защитата на историческия православен манастир „Свети Порфирий“ в Газа, заяви премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис по време на среща с Вселенския патриарх Вартоломей в Атина, съобщи държавната телевизия ЕРТ. 

Гърция спаси православен манастир нa 1600 години в Газа



 

Последвайте канала на

Novini.bg
2169 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.12 | 18:01

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Ракетите на Хамас са фойерверки

2023.10.12 | 13:57

1
99% от тях предизвикват шум за нищо. Докато Израелските въздушни атаки над ивицата Газа унищожиха хиляди сгради и убиха 100ци деца

Добави коментар

Водещи новини