Водещите новини! Войната e пред прага на Европа и ще бъде дълга. Призовават съседни страни към война срещу Израел (и още…)

  • 11 октомври 2023 13:33

  • 6327
  • 6
Водещите новини! Войната e пред прага на Европа и ще бъде дълга. Призовават съседни страни към война срещу Израел (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 11 октомври   

 

„Ние няма да сме сами. Ако има атака от север, на нея ще се отговори много твърдо", предупреди посланикът на Израел и добави, че Хамас е подкрепяна от Иран за атаките.

„Иран е заплаха за мира в света. Войната в Близкия изток е пред прага на Европа. Иран не е заплаха само за Израел", алармира посланик Сфари.

Посланикът на Израел у нас: Войната e пред прага на Европа и ще бъде дълга



От Гърция до САЩ те се отправят към летища и се включват в чат групи онлайн за оказване на помощ, като водещият им мотив е да се върнат в Израел, който бе атакуван от Хамас.

Част от тези израелци искат да служат във въоръжените сили или просто да вършат доброволческа работа, като например доставки на необходими продукти на нуждаещи се.

Израелци от цял свят се връщат в Израел, за да служат във въоръжените сили или да вършат доброволческа работа



Трябва да бъдем пределно ясни: заедно сме с Израел. Уверяваме всички, че Израел ще получи всичко, от което има нужда, за да предпази гражданите си и да се защити. Няма справедливост в тероризма. Няма извинение. С действията си Хамас не защитава правата на палестинския народ. Единствената им цел е да унищожат израелския народ. Използват палестинските цивилни като човешки щит“, заяви Байдън по време на реч от Белия дом.

Байдън: САЩ ще предостави всичко, което Израел поиска от нас



Бившият ръководител на Хамас Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да излезе в петък на протести в подкрепа на палестинците, а съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел, предаде Ройтерс.

„Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и  всички знаете каква е отговорността ви", каза Мешаал, който се намира в Катар.

„За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е момент да приложите (теориите)“, каза високопоставеният представител на Хамас.

Бивш ръководител на "Хамас" призова съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел



„Те са на метър от нас. Командирът каза да отидем в бункера. Чао, мамо! Обичам те. Това е, те са тук, всичко свърши“.

За ужаса и агонията да чакаш вести от отвлечените си близки



Внукът на дългогодишния редактор на музикалната програма на Радио Нови Сад, днес най-известният сръбски туристически екскурзовод в Светите земи Душан Михалек, беше открит мъртъв, съобщи сръбската телевизия Ен 1.

Сръбски туристически екскурзовод е убит в Израел



Запитан кога ще свърши войната, Володимир Зеленски отговори, че не може да каже точна дата. „Мисля, че знам кога, но не мога да кажа и на вас това. Последната част на войната е, не е средата.

Първата част бе окупацията, последва спирането на напредването и поемането на инициативата. Мисля, че сме в последната част. Имаме много страхове – парите, оръжията, но сме в последната част, най-трудната“, отговори Зеленски.

Зеленски: Войната в Украйна е в последната си фаза



Кабинетът решава за вдигане на минималната работна заплата на 933 лв. от 1 януари 2024 г.



????

„Хайде действай. Ама не ти стиска. Ти си знаеш защо“, написа Нинова.

Нинова призова Бойко Борисов да подкрепи вота на недоверие към правителството



 

Последвайте канала на

Novini.bg
6327 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Глупаци

2023.10.12 | 10:57

6
Няма по-прости глави от семитските - били те палестински или еврейски.
Слава Украйна

2023.10.11 | 18:05

5
Израел веднъж победи САМА войната срещу 56 държави, и ако се налижи сега отново ще го направи!
Пропаганда, пак САЩ искат

2023.10.11 | 18:02

4
ЕС да помага с оръжия както на Усрайна и на евреите превзели Палестина.

2023.10.11 | 15:17

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.11 | 15:11

2
Хахахахаха, ей го де отива оръжието от помоща за укрия, у хамас, видяхте ли къде го продаават укрите, хахахахаха, бързо придобиха хамас 10-тина хиляди ракети а зеленото нарко при,бра парата, израел издуха супата, ахахахахаха.

2023.10.11 | 13:51

1
Войната е до Европа така е изгодно на деменцията от снимката горе

Добави коментар

Водещи новини