Утре става ясно кога енергетиците ще вдигнат пътните блокади

  • 11 октомври 2023 12:51

  • 1588
  • 3
Утре става ясно кога енергетиците ще вдигнат пътните блокади
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

13-и ден продължава блокадата на АМ  "Тракия" и на Прохода на републиката. 

Минути преди 12 ч. обединените лидери на синдикатите на миньорите и на енергетиците проведоха своето съвещание, информира БНР.

Те излизат с ново обръщение, насочено към председателя на Народното събрание, президента, Министерски съвет, към всички отговорни институции и отново настояват Териториалните планове за справедлив преход да бъдат изтеглени от европейските институции и преразгледани, както и да бъде спешно създадена енергийна стратегия на България.

Настояват също да бъдат запазени в пълния им размер социалните плащания в двете държавни дружества, а относно това, което вълнува всички - дали ще бъдат вдигнати блокадите на автомагистрала "Тракия" и на Прохода на Републиката - миньори и енергетици заявиха, че това ще стане ясно утре по обяд. 

Икономист за енергийните протести: Виждаме кулминацията на бездействието и липсата на планиране

Синдикалистите призоваха всички да подкрепят протеста, обявен за 12 октомври от 18.00 часа, в различни градове на страната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1588 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.11 | 15:18

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.11 | 13:22

2
Арести и повдигане на обвинения действат отрезвително на всякакви такива уроди.
УМРИИИИ ГНУСЕН УРОД

2023.10.11 | 13:18

1
КОГАТО ПОЛИЦИЯТА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ГИ НАПЪДИ.

Добави коментар

Водещи новини