Водещите новини! Путин и Миа Халифа защитиха палестинската кауза. Щабът на Хамас се намира между две училища, болница и детска градина (и още…)

  • 10 октомври 2023 18:59

  • 4053
  • 12
Водещите новини! Путин и Миа Халифа защитиха палестинската кауза. Щабът на Хамас се намира между две училища, болница и детска градина (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 октомври   

 

Според Путин, Съединените щати са пренебрегнали интересите на палестинците, включително необходимостта от независима палестинска държава. Палестинците искат държава на Западния бряг и Ивицата Газа със столица Източен Йерусалим - цялата територия, превзета от Израел през войната от 1967 г.

„Мисля, че много хора ще се съгласят с мен, че това е ярък пример за провала на политиката на Съединените щати в Близкия изток", каза Путин пред гостуващия иракски премиер Мохамед Шиа Ал-Судани.

Путин с първи думи за нахлуването на "Хамас" в Израел



През своите 5 милиона последователи в социалната мрежа Twitter  30-годишната Миа Халифа многократно заяви подкрепа за бомбените атентати и отвличания на терористите от Хамас. 

Порнозвездата дори призова бойците на групировката да снимат зверствата си, като държат мобилните си устройства хоризонтално, за да вижда по-добре касапницата. 

Халифа също сподели изображение на терористите, возещи се в задната част на пикап, наричайки го „ренесансова картина“.

Playboy уволни порнолегендата Миа Халифа след скандално изказване срещу Израел



„Израел не воюва с палестинския народ. Границата е много тънка, защото тези бойци нямат униформи или отличителни знаци. Дори щабът на „Хамас” се намира в гъсто населен район между две училища, болница и детска градина. Защото знаят, че е много трудно една такава сграда да бъде атакувана. „Хамас” използват цивилните граждани. Те живеят в много лоши условия – в Газа няма свобода на словото”.

„Хамас” вярва, че Израел не трябва да съществува. За тях всеки един израелец и евреин по света е цел и войник.

Максим Делчев: „Хамас” вярва, че Израел не трябва да съществува, за тях всеки евреин по света е цел



Извънредният евакуационен полет за Тел Авив на частния превозвач "Юропиън Еър Чартър"  е бил отменен по оперативни причини.

Самолетът трябваше да излети от България празен и да се върне с пътници от Тел Авив. 

От компанията заявиха, че самолетът не е получил разрешително за полет. Полетът е планиран за утре, но той ще превозва единствено служители на компанията.

Отмениха извънредния евакуационен полет от София до Тел Авив



Утре от 18.00 часа в президентската институция ще се състои консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

Президентът кани на среща премиера и шефовете на службите заради заплахите пред националната сигурност



„Подготовката на изборите върви нормално, няма неразрешими проблеми. Важно е да напомним на избирателите, че на 14 октомври изтичат два важни срока“. 

Това заяви Росица Матева от ЦИК по време на брифинг на Комисията.

ЦИК: Над 30 000 са кандидатите за общински съветници



Престъпна група е задържана, изнасяла е военни изделия за Русия, съобщи заместник-главният прокурор Мария Павлова на брифинг.

12 души са задържани, изнасяли са военни изделия за Русия, които са използвани за войната в Украйна



Васил Терзиев разкри как ще се справи с мръсния въздух в София



 

Последвайте канала на

Novini.bg
4053 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2023.10.11 | 00:58

12
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Електра

2023.10.10 | 20:34

7
Ето го виновника за следващата 3 световна война. Само да си отмъсти на православния украински народ, рашисткото жуже Путлер го налапа на чалмите, но и това няма да го спаси, от съдбата на Хитлер...

2023.10.11 | 00:11

11
Ако поживеем ще видим кой на кого лапа и на кого ще му се наложи да лапа
Слава Украйна

2023.10.10 | 19:11

1
Само фашисти и пачаври са на страната на главорезите и изнасилвачите! А главорезите от ХАМАЗ се крият зад деца и жени :)

2023.10.11 | 00:05

10
Хубаво е и е крайно време направо да изчезнеш

2023.10.10 | 20:13

4
Не са само ХАМАЗ а и киевските нацисти.
Слава Украйна

2023.10.10 | 19:20

3
Обикновеният палестинец не иска да има нищо общо със тези главорези от ХАМАС! А всеки, който защитава главорезите и изнасилвачите от ХАМАЗ стават съпричастни към престъпленията им! ✌️
Слава Украйна

2023.10.10 | 19:17

2
Държава палестина НЯМА! Държава Израел ИМА и то международно призната! ТОЧКА!

2023.10.10 | 23:44

9
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
kravar

2023.10.10 | 22:57

8
DRISNI NA DIARIQ !
Хахахаха

2023.10.10 | 20:16

5
Зеленко иска ли още железния купол от Израел
Емѝ...

2023.10.10 | 20:18

6
Не сега иска палестински делтапланери за бандеровците да ги праща да скачат в Крим. Много е харесал тактиката на Палетини! Слава Палестина ✌️

Добави коментар

Водещи новини