ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград временно спря работа

  • 05 октомври 2023 15:37

  • 1345
  • 1
ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград временно спря работа
© Дишай, Димитровград

Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) "Марица 3" в Димитровград временно спря работа след проверка от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, съобщиха от екоинспекцията.

На 3 октомври редовният мониторинг на РИОСВ - Хасково установи изпускане на неорганизирани емисии в значителни количества от производствената площадка на горивната инсталация. Констатирано е, че причина за излизащите от сградата на котелното неорганизирани емисии е технически проблем на един от димните вентилатори.

На оператора е дадено предписание незабавно да се отстрани техническият проблем.

На следващия ден - в сряда, 4 октомври, парогенераторът на ТЕЦ "Марица 3" АД е погасен. В допустимите норми са стойностите за серен диоксид и фини прахови частици от началото на тази седмица досега.

Керемедчиев: "ТЕЦ Марица изток 2" е на 10-о място в Европа по замърсяване

Постоянният мониторинг на данните, постъпващи в реално време от измервателната станция в Димитровград, сочи, че не са отчитани превишения на средночасовата норма за серен диоксид, допълват от РИОСВ. От там уверяват още, че се извършва постоянен контрол и наблюдение на оператора в Димитровград.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.05 | 23:02

1
Всички на барикадите! Утре всички ние ще плащаме по 1000 лева ток на тия лайнари!

Добави коментар

Водещи новини