Водещите новини! Денков към опозицията: Неуважаеми г-да депутати, лъжете и говорите простащини (и още…)

  • 04 октомври 2023 19:18

  • 1667
  • 5
Водещите новини! Денков към опозицията: Неуважаеми г-да депутати, лъжете и говорите простащини (и още…)
© БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 октомври   

 

„Този разговор беше изпълнен с простащини и това е причината да се обърна по този начин към някои от вас. Не може по толкова важна тема да се говорят такива глупости и откровени лъжи.

Искането за споразумение беше поискано от самите протестиращи. Тези, които сега се изказват срещу това споразумение, се изказват срещу исканията на протестиращите. Трябваше да внесем плановете до този срок, за да можем да преговаряме с Европейската комисия“, разясни Денков.

„Другата лъжа е, че съм бил казал, че трябва да изпълняваме всичко, което казва ЕК. Това го казват хората в тази зала, които искат да напуснем Европейския съюз и преследват своите политически интереси. Европейските регламенти са закони и това е причината да ги изпълняваме. Тези хора искат да излезем от ЕС, но за тяхно съжаление огромна част от българското общество е проевропейско и техните мечти няма да се осъществят. Тези хора не работят за интересите на хората и на България", завърши министър-председателят. 

По време на цялото изказване на премиера депутатите от „Възраждане“ не спряха да тропат по банките си и да скандират „оставка“.

Денков към опозицията: Неуважаеми г-да депутати, лъжете и говорите простащини

***

„Възраждане“ и „Има такъв народ“ са се подписали.

"Възраждане" събира подписи за вот на недоверие към правителството

***

„Ще подкрепим правителството в този момент". Това каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, по повод евентуалния вот на недоверие.

ГЕРБ категорични: Ще подкрепим правителството

***

Блокадата на магистрала „Тракия" остава, решиха протестиращите миньори. Тя става  безсрочна. Блокада има и на „Хаинбоаз”. Служители на БДЖ обмислят да се включат също в блокадата.

Протестиращите миньори: Блокадата на АМ "Тракия" става безсрочна

***

„Ние разполагаме със значителни количества лигнитни и кафяви въглища с ниско качество, високо съдържание на сяра, пепел до 45% и висока влажност.

Това прави прилаганите доста остарели технологии високо замърсяващи.

Във въздуха се отделят големи количества серни и азотни оксиди, въглероден оксид, основна причина за климатичните промени, различни други органични и неорганични съединения, прах и особено опасните и болестотворни фини прахови частици, масови и опасни отпадъци. 

При добиването им се унищожават огромни площи обработваема земя, която в по-голямата си част, след изземването на въглищата, напомня лунен пейзаж. 

По различни данни около 30 хил. ха са унищожени и само по-малко от една трета са рекултивирани. Предприятията са изключително замърсяващи  и вредни, както за работещите така и за населението. 

Заболеваемостта, особено в районите на тези предприятия, от респираторни, сърдечни  и др. специфични заболявания са значително над средните за страната.

Евдокия Манева пред novini.bg: Какви въглища се копаят у нас и безопасни ли са те

***

„Идеята за този проект е от 2012 година. Има проект за инвестиционен разход от 2018 година: една процедура, която е прекратена. Предните правителства са започнали да вървят по два пътя“.

Тагарев за американските "Страйкър"-и: Поемаме ангажимент да плащаме в долари

***

„Спецбойците от подразделенията "Братство" и "Стухни" извършиха морски десант на територията на Кримския полуостров. Те нанесоха огнево поражение на московските окупатори и развяха националното знаме на Република Украйна", заявиха от Главното управление на разузнаването към военното министерство в Киев, посочи още медията.

Украински спецбойци извършиха десант в Крим

***

Зеленски: Ще направим всичко, за да победим, контранастъплението продължава

***

Кралската шведска академия на науките им присъди наградата за откриването и развитието на квантовите точки – наночастици, които са толкова малки, че размерът определя свойствата. Тези най-малки компоненти на нанотехнологията разпръскват светлина от телевизори и LED лампи и насочват хирурзите, когато отстраняват тумори. Това са само някои от приложенията им.

Трима са носителите на Нобеловата награда за химия за 2023 г.

***

31-годишна българка е убита на 21 септември в американския град Нюарк, щата Делауеър. 

Нападател нахлува с оръжие в двуетажна къща, стреля по нея, ранява и приятеля ѝ, който с последни сили успява да се обади на 911. 

На сигнала се отзовават няколко екипа на спецслужбите – части от „Специални оръжия и тактика“ (S.W.A.T.), психолози, специалисти в обезвреждането на експлозиви и от отдел „Управление на кризи“. Властите забраняват на жителите в района да излизат от домовете си, пренасочват и движението на колите.

Мъж застреля българка в Нюарк и се самоуби

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1667 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Scarface

2023.10.05 | 08:21

5
Съсел
Нинчето

2023.10.04 | 22:04

4
Цялото пп са ПЕД ЕРА СИ ибуклуци.

2023.10.04 | 21:53

3
По голям ПРОСТАК от теб. НЯМА Генко боклук
Груева

2023.10.04 | 21:50

2
Обаче е вярно,че Костадинов е голям простак.

2023.10.04 | 20:46

1
zashtoto glupcite ot opoziciata triabvashe da napusnat parlamenta i da si ostaviat prestapnicite za da ne gi plivate sega

Добави коментар

Водещи новини