ГД "Гранична полиция" получи дарение за противодействие на трафика на хора

  • 04 октомври 2023 17:21

  • 2176
  • 2
ГД "Гранична полиция" получи дарение за противодействие на трафика на хора
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Директорът на ГДГП главен комисар Антон Златанов прие дарение от международната неправителствена организация „Операция подземен железопътен път“. Дейността на тази американска организация е посветена изцяло на борбата срещу трафика на хора и детската експлоатация, като за целта тя взаимодейства с правоприлагащи служби по целия свят, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Ключовете за автомобилите бяха връчени на официална церемония на директора на ГД „Гранична полиция“ от  Анн Хърст, представител на организацията. На събитието присъства и Джаред Гаст - аташе и представител на американската служба за митническа и гранична охрана в посолството на САЩ в София. 

Шефът на "Гранична полиция" Антон Златанов: Ние сме готови на 100% за Шенген

Главен комисар Антон Златанов изтъкна, че противодействието на трафика на хора е един от приоритетите за ГД „Гранична полиция“ и служителите редовно осъществяват оперативно-издирвателна дейност по превенция, предотвратяване, пресичане и разкриване на лица и групи, извършващи трафик на хора. Подчерта, че дарението ще повиши възможностите им за постигане на целите, свързани с ефективното противодействие на това престъпление. 

Анн Хърст заяви, че трафикът на хора е международен проблем и целта на нейната организация е подпомагане на изградения капацитет в Гранична полиция за противодействие на този вид престъпна дейност. 

В знак на благодарност за доброто сътрудничество главен комисар Антон Златанов връчи плакет на ГДГП на Анн Хърст. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2176 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Граничар

2023.10.04 | 19:18

2
Важно е какво казва "посолството"

2023.10.04 | 19:07

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини