Село пропищя от безпризорни коне и крави

  • 04 октомври 2023 14:59

  • 2667
  • 1
Село пропищя от безпризорни коне и крави
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Безпризорни коне и крави кръстосват Подбалканския път край село Васил Левски и създават опасни ситуации.

От два месеца селскостопанските животни обитават ливадите от двете страни на пътя на изхода от селото в посока Карлово. Те спонтанно излизат на шосето и са предпоставка за катастрофи.

Пътят е много натоварен и през деня, и нощем. Преди години имаше случаи на пътни инциденти, когато животното връхлита изненадващо върху кола. Тогава става страшно, припомни кметът на селото Доньо Стоянов.

Вкарват в регистър коне и каруци

Конете и кравите обаче не са само по пътя. Нощем те обикалят улиците и влизат в дворовете и градините, огризват овошки и лозя, и когато в тъмните часове хората ги срещат навън, се страхуват от сблъсък.

Жители на Васил Левски алармираха за проблема в социалните мрежи.  

"Аз се включвам в поста за кравите и конете - написа Васка Апостолова. - Всеки ден от 20.00-04.00 часа има наплив на безстопанствени крави и коне. Всеки, който иска и не го мързи, може да дойде покрай нас и да си натовари колкото иска. Щом се разхождат вече втори месец безстопанствени, значи не са на никой. Не знам защо се отпускат парични средства за нещо, което го няма. Органите в случая би трябвало да се самосезират."

Според местни хора от 20-ина години селскостопанските животни създават проблеми в селото и в този участък на Подбалканския път в Карловско.  

Над 15 фермери от село Васил Левски отглеждат крави и коне. За това те получават субсидии. Напролет фермерите изкарват животните ​на паша в Балкана. Там им доставят допълнително зърнен фураж и сол. В началото на есента, оставени без надзор, а вероятно и без достатъчно храна, животните слизат край селото, а нощем направо нахлуват в градините и дворовете. И на пътя, и в селото, безстопанствените селскостопански животни скитат гладни, така стават опасни и нанасят щети, съобщава "Марица". 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2667 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.04 | 19:11

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини