Водещите новини! Вдигат ли се най-после блокадите от пътищата? България е сред страните с най-рязко нарастване на екстремното време (и още…)

  • 03 октомври 2023 19:23

  • 12681
  • 3
Водещите новини! Вдигат ли се най-после блокадите от пътищата? България е сред страните с най-рязко нарастване на екстремното време (и още…)
© Meteo Balkans/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 3 октомври   

 

След наводненията в България, Гърция и Турция стана ясно и беше потвърдено от учени, че климатичните промени водят до по-голямо и по-често изпаряване от моретата наоколо, което после води до по-обилни и чести дъждове, които се превръщат в наводнения. 

Сега България е поставена сред страните в Европа с най-рязко нарастване на случаите на екстремно време.

Същевременно, всичко, което унищожава климата и околната среда, е на почит в България и всички опити за намаляване на вредите за климата са посрещнати с протести и присмех. 

На фона на природните катаклизми, за които стана ясно, че ще зачестяват, имаме протестиращи и голямо количество хора от народа, които ги подкрепят – искат да се запази въглищната индустрия, въпреки щетите по природата; въпреки и че на работниците е обещано преквалифициране и 36 заплати за обезщетение. 

Не са много народите по света, които могат така усърдно да работят срещу собствения си интерес.

България е сред страните в Европа с най-рязко нарастване на случаите на екстремно време

***

Денков след срещата с протестиращите миньори и енергетици: Постигнахме споразумение

***

„Смятам, че се злоупотребява с твърденията, че ние не знаем и нас не са ни питали, защото бяха правени многократни опити да се обясни ситуацията и възможностите за пътища за развитие", каза още експертът.

По думите на Антон Иванов никой от заетите във енергетиката, свързана с въгледобива, не е поставен пред избора или се преквалифицира, или губи работата си

Енергийният експерт обясни, че според анализа на сектор енергетика, бъдещето е в повече възобновяеми източници в енергийния микс, по-добро присъствие на ВЕЦ-ове и нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй".

Енергиен експерт: Има отиване в крайност на позициите на протестиращите миньори и енергетици

***

Когато копейките опитаха да яхнат земеделците, буквално ги изхвърлиха, като радиоактивен руски отпадък. 

Жалко, че тези ги употребяват по този отвратителен начин. 

А те явно нямат нищо против. 

Човекът по средата е от ТЕЦ “Бобов дол” на Ковачки. Чудя се дали са предложили държавни субсидии за италианския боклук. Ей така. Да ни тровят на двойна печалба", пише Божанков.

Явор Божанков за протестиращите: Снимката казва повече от хиляди думи

***

В съдебната зала 18-годишният Никола Райчев поиска да бъдат изведени камерите и да не бъде сниман. Бе му наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оказа, че часове преди съдебното заседание заподозреният за убийството внезапно се е отказал от услугите на известен пазарджишки адвокат.

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Ангел от Пазарджик

***

ВИДЕО

„Каква ирония - в неделя точно на това място беше протеста на родителите, загубили близки в катастрофа", допълва друг.

Кола се завъртя и се блъсна при дрифт пред Президентството

***

"Командването на руската армия започна да изпраща провинили се войници на първа фронтова линия в Украйна", предаде Ройтерс.

„Подразделения, неофициално наречени "Щурм", са съставени от бивши затворници, войници и офицери, наказани за нарушение на дисциплината", добави световната информационна агенция

„Служители от Военна полиция дебнат войници и офицери и при най-малкото нарушение (дори една бира), пращат ги в карцера и след това – директно в района на най-ожесточените битки в Украйна, това разказа войник, който е бил част от подобен отряд. По думите на мъжа: От моя "Щурм", който наброяваше около 120 души, след първото сражение оцеляхме едва 26-ма", посочи още медията.

Русия върна сталинска практика на фронта в Украйна

***

Парламентът на Армения ратифицира днес Римския статут на Международния наказателен съд (МНС), с което Ереван призна юрисдикцията на МНС, предаде Ройтерс.

Намерението на Армения да признае юрисдикцията на МНС провокира недоволството на Русия, чиито отношения с Ереван бяха обтегнати от нахлуването на руските сили в Украйна и от възстановяването на пълния контрол на Азербайджан над азербайджанския регион Нагорни Карабах, който в продължение на три десетилетия беше под контрола на етнически арменци.

Армения ратифицира Римския статут, готова е за арест на Путин

***

Сто дни ми се сториха като хиляда, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, говорейки за пожарите и наводненията в страната му през последните месеци в интервю за телевизия Алфа, цитирано от гръцките медии. 

Гръцкият премиер: Първите сто дни на мандата ми се сториха като хиляда

***

По време на съответните часови диапазони са забранени дейности, които създават шум, използването на сирени или други звукови средства, използването на инструменти, радио, телевизия с висока сила на звука, викове, както и танци, отбелязва БТА.

Променят се часовете за тишина в Гърция

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
12681 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.03 | 22:05

1
ЛЪЖИ !

2023.10.03 | 23:39

2
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg

2023.10.04 | 01:18

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини