Регионалният исторически музей във Враца със съвместна кампания с БДЖ

  • 03 октомври 2023 14:08

  • 814
  • 1
Регионалният исторически музей във Враца със съвместна кампания с БДЖ
© РИМ - Враца

БДЖ, Фондация „Америка за България“ и Регионалния исторически музей в гр. Враца провеждат съвместна кампания за популяризиране на града като атрактивна туристическа дестинация.

За целта всички пътуващи по направлението между София и Видин могат да запазят билета от своето пътуване с влака, срещу който ще получат отстъпка от стандартната входна такса при посещение в Регионалния исторически музей в гр. Враца, съобщават от БДЖ. 

Посетителите в музея могат да разгледат експозицията „Врачански съкровища“ в обновената зала, която предоставя преживяване за всички сетива - зрение, слух, обоняние и допир.

Посетителите могат да усетят аромата на лаврово дърво и да докоснат и усетят детайлната изработка на сребърния наколенник. Колекцията се състои от над 300 разнообразни предмета от Античността, Средновековието и Възраждането, изработени от злато, сребро и бронз.

При посещението си в музея не е за пропускане и една от най-впечатляващите зали, в която се съхранява съкровището от Рогозен. Съкровището се състои от 165 съда с общо тегло 20 килограма, изработени от сребро и украсени чрез позлатяване. Това е и най-голямата сребърна находка в България. В Регионалния исторически музей в гр. Враца могат да бъдат разгледани и залите, посветени на Ботевите четници, както и на първата построена атомна електрическа централа у нас в гр. Козлодуй.

След 20 години: Напълно завършено е проучването на светилището на Орфей край с. Татул

До края на годината на гърба на всеки билет за пътуване с влак по направленията към Северозападна България е изобразена снимка с текст за отстъпка от стандартната входна такса, който трябва посетителите да представят на входа на музея.

БДЖ като единствения национален железопътен превозвач в България подкрепя всички инициативи за развитие на българския туризъм и популяризирането на природните и културно-исторически забележителности в страната, за достигането до които влакът може да бъде основно транспортно средство.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 14:30

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини