Добри са условията за туризъм в планините

  • 02 октомври 2023 10:20

  • 621
  • 2
Добри са условията за туризъм в планините
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС), предаде БТА. По високите части духа вятър, а на връх Ботев има мъгла. Съоръженията в курортите не работят.

В неделя жена с фрактура на глезена е била транспортирана от заслон „Тевно езеро“ в Пирин до хижа Дамяница. В операцията са участвали членове на отрядите на ПСС в Банско и Разлог.

Добри са условията за туризъм в планините

От Планинската служба припомнят, че денят намалява и е добре туристите да обмислят предварително маршрутите си и да се придържат към тях. Температурите в планините също се понижават и са между минус 2 до плюс 10 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над масивите от Централна България и на места там ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 – около 8°.

Последвайте канала на

Калина Христова
621 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.02 | 13:46

2
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy
ай ла рипи

2023.10.02 | 10:57

1
Спонсорирано от гладни мечки .

Добави коментар

Водещи новини