Георги Киряков: В Гълъбово хората са болни и редовно протестират заради мръсния въздух

  • 02 октомври 2023 10:08

  • 1454
  • 5
Георги Киряков: В Гълъбово хората са болни и редовно протестират заради мръсния въздух
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

„Старозагорският регион е замърсен заради нежеланието на държавата и на съответните фирми, които оперират на тези места да го приведат в някакви европейски норми. В Гълъбово редовно има протести заради мръсния въздух. Хората там са едни от най-болните в страната, но искат да си задържат тази работа и да останат там... Не виждам причина това правителство да съществува, освен битката срещу служебните кабинети и срещу президента Румен Радев”.

Това заяви политологът Георги Киряков в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод протестите на енергетиците срещу тенденцията за закриване на въглищните централи.

Според  политолога Татяна Буруджиева още от дебата и референдума за АЕЦ „Белене”, беше ясно, че през 2020 г. трябва да има промени.

„Има ясни ангажименти, поети при включването ни в ЕС. За толкова време не се направи нищо, за да се предостави алтернатива за цял един регион. Ако държавата е решила, трябва да има ясен начин какво ще се развива в този регион. Просто да се предложат едни пари, е обидно – хората искат да работят и да си хранят семействата”, каза Буруджиева.

"Тракия" остава затворена, продължава блокадата на Прохода на Републиката

За управляващата коалиция тя каза: „Не само, че не искат да се разберат, за да изглежда, че са временна сглобка, а и не казват какви политики ще правят заедно. Когато правиш политики заедно, няма как да не си коалиция.”.

Социологът Кольо Колев беше по-директен. „Животът на всеки е със затихващи функции, но никой не бърза да го затихне, а всеки гледа да го удължи. Всеки протест се отразява на политическата обстановка”, обясни той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1454 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2023.10.02 | 12:13

2
В Гълъбово,мръсният въздух е от Брикел!Някой ходил ли е до там,за да види за какво иде реч?!?
БРИКЕЛ

2023.10.02 | 14:23

5
Пумияр ела да те е*ем!

2023.10.02 | 13:46

4
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy
Анонимен

2023.10.02 | 12:13

3
В Гълъбово,мръсният въздух е от Брикел!Някой ходил ли е до там,за да види за какво иде реч?!?
у да ева

2023.10.02 | 11:13

1
бок.луците джендеро-либерални

Добави коментар

Водещи новини