Министерството на външните работи отваря вратите си за посетители днес

  • 30 септември 2023 08:29

  • 743
  • 2
Министерството на външните работи отваря вратите си за посетители днес
© МВнР

Министерството на външните работи (МВнР) отваря вратите си за посетители днес, съобщиха от ведомството.

Жителите и гостите на столицата ще имат възможността да влязат в ,,Дома на българската дипломация" от 10:00 до 16:00 часа (в три времеви слота: 10:00 – 12:00 ч.; 12:00 – 14:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч.) и да разгледат конферентните зали, впечатляващата колекция от изобразително изкуство и кабинета на министъра, където специално само за малките гости е предвидена фотосесия на стола на дипломат номер едно под мотото: „Когато порасна, искам да бъда министър на външните работи“.

Посетителите на външното министерство ще имат възможността да видят и т.нар. „Черен мрамор“ – фоайе, през което са преминали стотици официални чуждестранни делегации, информираха от МВнР. Гостите на министерството ще могат не само да се разходят из кулоарите на българската дипломация, но и да се запознаят отблизо с работата на различни дирекции на институцията, фокусирана в различни сфери на българската външна политика.

Предвижда се дирекция ,,Човешки ресурси и административно обслужване‘‘ на МВнР да представи възможностите за стажове и работа във ведомството. Представители на Дипломатическия институт ще предоставят подробна информация как се става дипломат и какви обучения организира институтът. Служители на Дирекция „Ситуационен център“ ще обяснят какво съдействие може да окаже външното министерство на българските граждани в чужбина при кризисни ситуации.

Подготовката за присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), и приоритетите на министерството са друг водещ елемент в програмата за посетителите.

В рамките на деня Държавният културен институт към министъра на външните работи ще организира турове, на които гостите ще могат да научат повече за тесните връзки между културата и дипломацията.

Влизането в Деня на отворените врати ще се осъществява през Входа за посетители срещу представяне на документ за самоличност и след осъществяване на физическа проверка.

Деца до 16-годишна възраст ще бъдат допускани във ведомството с придружител. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
743 2

Коментари 2

Добави коментар
Пешо

2023.09.30 | 12:22

2
А,"Другарката" Неделчева,там ли ще бъде ?!

2023.09.30 | 11:49

1
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.------> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини