Димитър Благоев—Дядото: „Русофилството е грубо политическо суеверие“

  • 27 септември 2023 17:35

  • 2276
  • 0
Димитър Благоев—Дядото: „Русофилството е грубо политическо суеверие“
© Wikimedia/Булфото/Novini.bg

Васил Терзиев се отрече от ДС, ясно и категорично заяви, че режимът е бил пагубен и зъл. Семейството му е част от режима, но това не го спря, каза го ясно и публично, разграничи се и го заклейми. 

А БСП…? Ще се върнем на тях след секунда. 

Да, да – и аз бих предпочел да не беше свързан семейно с ДС, но е. То и в Германия е имало нацисти, но също така е имало и нужда животът и държавата да продължат след войната. Първите управляващи следвоенна Германия са били децата и внуците на нацистите все някой е трябвало да управлява. Но те са се отрекли от престъпната идеология на предците си, докато лека-полека са стигнали до днес, когато нацизмът им е национален срам и са на едно от най-високите нива на развитие в света. 

Та затова отричането от идеологията на бащите и дядовците не е само един проформа акт, а е сигнал за ново начало. 

Та… БСП.

БСП и другите „леви“ и съветофили не само не се отричат от миналото си, но и с гордост ни го навират в очите. Неслучайно се наричат Столетницата. Това не е защото БСП е на сто, а защото се рекламират като приемници на БКП. Не се разграничават, не заклеймяват, не се отричат. Дори напротив. 

Сетих се не за друго, а защото напоследък взеха да стават нещо много православни. БКП, това, да. И си викам, тоя плач за православието и Бога не ми стои много естествен баш от тия. Какво става? 

Да не би да са преживели катарзис? Надали, щото не съм чул да са спрели да се хвалят с родствената си връзка с убийците на свещеници и подпалвачите на църкви. Че защо е тогава тоя рев? Да не би да е защото са пипнали едно от руските шпионски гнезда, маскирано като „руска църква“? 

Някой чул ли е БСП и „левите хора“ (тук попадат много – от тия, дето се опитват да си припомнят как започва азбуката, през Маяма, през Изрожденците, през РЕЗИЛдентството) да са се отрекли от убийците на попове от БКП? И аз не съм. Но сега бранят вярата и Бога? 

Според мен бранят чуждите шпиони, но кой знае?

Щеше да е хубаво, поне от кумова срама, БСП, дето се гордее, че е Столетница (наследница), да каже една-две приказки по повод най-големия терористичен акт в Европа за първата половина на ХХ век – атентатът в „Света Неделя“ на 16 април 1925 г. Едно заклеймяване на това петно в историята ще е добре. Да знаем, че „тия не са като ония“. Ама не. 

Дори шефът на всички болнави съветофили – „цар“ путя – наскоро си позволи да каже, че съветските танкове в Унгария са били грешка (е, той щото се мазни на унгарците, за да има силен съюзник в ЕС, но това е друга тема). Ако той може да признае грешките на режима на държавата му, защо подчинените му в България да не могат да кажат пет приказки за грешките на тяхната партия в миналото? Да се разграничат от тероризма. 

Единственото, което излиза от устите на съветофилите у нас, стане ли дума за атентата в „Света Неделя“ е, че – видиш ли – то било неизбежно, щото имало по-рано десен преврат. И затова взривили църквата. (???) Демек, принудени са били да взривят църквата. Същите, дето днес леят сълзи за православието и духовността. 

Според мен, или да се отрекат от миналото си и връзките с терористи, или да спрат да се вайкат по въпроси за религия, църква, вяра и попове. Иначе човек може да си помисли, че са… как беше думата… двуличници? 

И за финал – три бонус точки за размисъл:

1. претърсена ли е „руската църква“, в която са работели руските шпиони? Предполага се, че в едно шпионско гнездо ще има шпионска техника, някакви уличаващи документи, списъци с връзки… а бе – все нещо. Нали? Надали са си носили подслушвателната техника по джобовете всеки ден, все някъде е оставена. 

Ако не е претърсена, защо не е? 

Щото „губернаторката удари катинара и от ДАНС подсмърчат пред църквата“, не ми звучи сериозно. Започвам да се чудя дали пък мисълта „ДС дава време на КГБ да си изнесат техниката“ не е съвсем лишена от логика. Верни до гроб. 

Знаят, че са шпиони, знаят и къде са работили, къде са се събирали, ама са оставили мястото така да си стои, не се сетили, че вътре може да има следи за други шпиони. Чак такова ниво на непрофесионализъм не допускам – ако е направено, не ми звучи да е било „без да искат“.

Тук възлагам голяма надежда, че претърсвания са извършени и каквото е трябвало е намерено и взето; просто не са ни уведомили. 

2. Левите хора по света са „ЗА“ човешките права, защитават малцинствата – било то религиозни малцинства или сексуални, или етнически. „Против“ тези неща са съветските социалисти – същите, дето едно време започнаха Втората световна в съдружие с Хитлер, нападайки Полша и Финландия. 

Столетниците и „левите хора“ у нас борят джендъра, а повечето от хардлайнерите на Израждане например са в остър конфликт и с етническите малцинства. Викат, че са „леви хора“, но наричат ромите с оная дума, дето започва с „манг“. Никакви леви хора не са „левите хора“ у нас, а са си най-обикновени съветски социалисти (братчетата на немските националсоциалисти), влюбени в политиката на Сталин – приятелчето на Хитлер, с което заедно са започнали Втората световна. Нали помните Рибентроп—Молотов 1939 г., Полша, Финландия, Зимната война? 

По абсолютно същата гнила логика на нагаждачеството и двуличието, наследниците на убийците на попове и подпалвачите на църкви, днес вият за руската църква, вярата и духовността. 

3. Мисля, че това е любимата ми от трите точки: Димитър Благоев—Дядото (основоположникът на лявата идеология и лявото политическо движение у нас, създател на Българската социалдемократическа партия, преляла в БКП, а днес БСП – и според мен Благоев се върти в гроба заради това – го приема за свой основоположник) е автор на следната мисъл (чети с наслада):

Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“. 

(тая мисъл на Димитър Благоев ще стои чудесно на плакат на входа на централата на БСП, ако питате мен.)

Чудя се дали да добавя, че и Карл Маркс има една реч от 1867 г., в която казва: „Политиката на Русия е непроменима. Нейните методи, тактики, нейните маневри може и да се менят, но пътеводната ѝ светлина – световно господство – си остава фиксирана“. 

Айде, няма да го добавям…

Губернаторката ходи, отключва—заключва български църкви, викат: американското посолство ни управлява

___________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията и на Novini.bg като цяло.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2276 0

Свързани новини

Водещи новини