Летище София модернизира системите си за проверка на багажа

  • 27 септември 2023 13:56

  • 990
  • 1
Летище София модернизира системите си за проверка на багажа
© Getty Images (архив)

СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви днес сътрудничеството си с Leidos (NYSE:LDOS), лидер в областта на науката и технологиите и част от FORTUNE® 500 за внедряването на авангардни надстройки на своите системи за проверка на регистрирания багаж.

Това внедряване на иновативни системи е предназначено да отговаря на най-новите европейски разпоредби и отразява ангажимента на летището към безопасността на пътниците и ефективните операции.

Горди сме да си партнираме с глобален лидер в индустрията като Leidos. Инсталирането на системите ще направи пътуването през нашето летище по-бързо и безпроблемно изживяване за пътниците. Това е стратегическа стъпка за модернизиране на летище София и по-ефективно функциониране, за да отговаря на най-високите нива на стандарти за сигурност, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

"Трейс" ще ремонтира пистата на летище София

Leidos ще инсталира три системи за откриване на експлозиви (EDS), сертифицирани по Стандарт 3 на ЕС MV:3D. Всяка от тях е оборудвана да отговаря на най-високото ниво за откриване на заплахи с висока степен на точност и ниски нива на аларми. Компанията също така ще инсталира две нови рентгенови системи като част от надстройката. В допълнение Leidos поема ангажимент и за цялостен 10-годишен договор за обслужване на системите, предназначен да осигури непрекъсната, първокласна производителност.

Високопроизводителният MV:3D има фиксиран рентгенов портал и използва множество детектори за създаване на 2D и 3D изображения с висока разделителна способност. Тази усъвършенствана технология за проверка е предназначена да даде на летище София възможността да сканира до 1800 багажа на час за система и да увеличи ефективността на своите операции по проверка.

Развълнувани сме да работим с летище София и да предоставим усъвършенствана технология за проверка на регистриран багаж. Очакваме това сътрудничество да позволи на летище София да отговори на настоящите и развиващи се потребности за сигурност, каза Брад Бъсуел, старши вицепрезидент и оперативен мениджър в Leidos.

Инсталирането на новите системи се очаква да приключи през второто тримесечие на 2024 г., преди активния летен сезон.

Последвайте канала на

Владимир Василев
990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.27 | 17:44

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> tyny.to/sbiom

Добави коментар

Водещи новини