Започва строителството на ново крило към едно от големите училища в Благоевград

  • 27 септември 2023 13:16

  • 625
  • 0
Започва строителството на ново крило към едно от големите училища в Благоевград
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

С официална церемония „първа копка“ и с водосвет за здраве днес в Благоевград започна строителството на пристройка към едно от големите училища в града – Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“. Началото бе поставено преди три години, когато кандидатствахме по проект за пристрояване на училищни сгради, каза  директорът на учебното заведение Лилия Стоянова, предаде БТА.

Тя посочи, че в школото се обучават 935 ученици, разпределени в 40 паралелки, а персоналът наброява над сто човека. 

За да се премине към едносменен режим, е важно да имаме достатъчен брой стаи, посочи Лилия Стоянова. Тя допълни, че от страна на училището е оптимизиран план-приемът, но това не е достатъчно усилие за преминаване към едносменен режим. „Смятаме, че тази пристройка би решила много от проблемите, като ще настаним 40 паралелки в една смяна и следобед ще остане само целодневната организация на обучение“, посочи директорът на училището. 

Финансирането е осигурено с европейски средства, проведени са процедурите, възложен е договор на изпълнителя, вече имаме разрешение за строеж и стартираме, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов. Той допълни, че политиката на общинското ръководство е насочена в посока младите хора. Все още има необходимост от подобрение на материалната база на учебните заведения, по което се работи, но „важно е съдържанието и аз се радвам, че имаме толкова добри училища и учители“, посочи Стоянов. 

Новата пристройка към Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“ ще бъде на три етажа, с по три класни стаи. Проектирано е да отговори на всички изисквания, каза здиректорът на учебното заведение. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини