Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения от наводненията мост на пътя Царево - Ахтопол

  • 27 септември 2023 13:11

  • 1419
  • 0
Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения от наводненията мост на пътя Царево - Ахтопол
© АПИ
Слушай новината Слушай новината

Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения от наводненията в началото на септември мост на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол, съобщиха от пресцентъра на АПИ. По новоизградения временен път – брод над река Изгревско дере, могат да преминават двупосочно всички видове превозни средства. С пускането на движението транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево.

Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за движение с ширина по 3.75 м и банкети по 1 м. За осигуряване безопасността на движението на трасето са монтирани около 320 м мантинели и е положена временна оранжева маркировка. В изграждането на временното съоръжение, което е непосредствено до мястото, на което предстои да се построи нов мост, са насипани приблизително 19 000 тона инертен материал и около 650 тона асфалт. 

Започна изграждането на моста между Царево и Ахтопол

Припомняме, че наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век. Екипите на АПИ предприеха незабавни мерки за премахване на съоръжението и изграждане на временно.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост по временната пътна отсечка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини