Сашко от Перник подготвя своя изложба

  • 26 септември 2023 10:13

  • 1078
  • 1
Сашко от Перник подготвя своя изложба
© Булфото (архив)

10 месеца след една от най-мащабните акции в България, си припомняме историята на Сашко от Перник, чието издирване обедини всички българи. 12-годишното момче вече започна шести клас.

На 10 ноември 2022 година изчезна 12-годишния Сашко от Перник. След 9 дни издирване, момчето беше намерено  в труднодостъпната местност „Червена могила“ до Радомир. Добрата новина беше чакана от цяла България.

„Това беше нечувано, благодарение на българите, в периода, в който Сашко се загуби, това беше символ на обединението между българите. Те наистина всички бяха съпричастни. Това е едно от малкото положителни неща, които се случиха, защото тогава видях наистина, че за такива каузи българите могат да бъдат съпричастни, да бъдат състрадателни, да бъдат добри и да помагат и да си помагат един на друг“, каза бащата на Сашко Александър Цветанов, предаде БТВ.

Днес, близо 10 месеца по-късно, Сашко е добре. Помага на баща му вкъщи. Кара колело. Ходи и на терапии със стволови клетки в Сърбия.

Бащата на Сашко: Понякога се питам как въобще е издържал толкова време в гората

През един месец юни, юни и август трябваше да ходим до Нови сад. Сега на 28ми имахме терапия с последната ни вливка със столови клетки, тъй като той и концентрацията подобри и общуването като цяло доста повече думичи казва“, сподели баща на момчето.

Сашко тренира и плуване. Топлите дни с баща му прекарват на море или на тренировки в басейна. В свободното си време обича да плува, да рисува, да кара колело.

„Бяхме на море, Сашко много обича морето, пясъка, водата“, каза бащата.

Освен да плува, Сашко обича и да рисува.

„Като се вдъхнови, веднага рисува картината. Много хора ме питат колко време му отнема, защото изглежда доста така абстрактна. Но аз им казвам, че той за половин-един час я рисува, защото просто се е вдъхновил и бързо я рисува“, посочи бащата.

„Сега последно беше нарисувал човешки фигури, Исус Христос, планини, морета. Различно е тълкуванието. Всеки човек си вижда различно е картините“, каза Цветанов.

В края на септември Сашко подготвя и втора изложба.

„Той имаше първа самостоятелна изложба на 20 септември миналата година. В пионерския дом тук в Перник, а сега втората, с подкрепата на кмета Станислав Владимиров ще се проведе на 27 септември от 18:00 часа в сградата на Минната дирекция. Аз каня всички, които имат интерес да заповядат да видят картините на Сашко“, посочи Александър Цветанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1078 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 12:08

1
Това е по-добро от всяка виагра. /Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини