Монтират разделителни колчета по пътя Русе-Бяла

  • 26 септември 2023 09:06

  • 885
  • 3
Монтират разделителни колчета по пътя Русе-Бяла
© Кадър Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Започна монтирането на разделителни колчета по пътя Русе-Бяла. Отсечката е едно от най-опасните пътни трасета в България, на челни позиции по брой катастрофи и жертви. Колчетата подобно на тези в Кресненското дефиле се очаква да намалят катастрофите и да спрат нарушителите на правилата за движение.

„От Русе до Бяла тези колчета ще бъдат поставени на 4 участъка – тези, които имат втора лента за изпреварване в посока изкачване”, заяви пред Нова телевизия Стамен Савов, директор на Областното пътно управление в Русе.

Анализите показали, че в тези участъци най-много шофьорите си позволявали да нарушават непрекъснатата линия и да изпреварват, имало дори и тройни изпреварвания.

„Пътните инциденти са с тежки последствия, защото обикновено става въпрос за челни удари”, обясни Савов.

Планира се до края на октомври да бъдат поставени колчетата. Докато това се прави, ще има временна организация на движение.

Ремонтът ще струва около 50 000 лева, обясни Савов. В цената освен колчетата е включена и маркировката.

От Агенция „Пътна инфраструктура” обявиха още, че днес започва и монтирането на колчета на още 10 отсечки от Бяла до Велико Търново, както и в Прохода на републиката от страната на Област Велико Търново.

Последвайте канала на

Десислава Станева
885 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.26 | 12:10

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
браво

2023.09.26 | 10:02

2
бе крайно време
пернишки катил

2023.09.26 | 10:00

1
То цялата държава трябва да заградим с колчета само луди тука! Как по друг начин да спреш идиот изппреварващ без никаква видимост!

Добави коментар

Водещи новини