Георги Тошев и Стилиян Петров ще се опитат да убедят наши сънародници от Виена да се завърнат у нас

  • 25 септември 2023 15:23

  • 908
  • 1
Георги Тошев и Стилиян Петров ще се опитат да убедят наши сънародници от Виена да се завърнат у нас
© Getty Images (архив)

Първото събитие на Bulgaria Wants You „Кариера и живот – защо в България?“ във Виена ще бъде на четвърти ноември, съобщиха организаторите.

Сред лекторите ще бъде журналистът Георги Тошев. Присъствието на „Кариера и живот – защо в България?“ е безплатно, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата.  

Темата за българите по света ме вълнува от 30 години. Като един неуспял емигрант, който е обиколил цялото земно кълбо, осъзнавам все повече колко е важно да бъдем свободни в преместването си от град на град, от държава в държава. Единственото по-значимо според мен е не географското ни пребиваване, а чувството за принадлежност. Като българин и човек, избрал да живее и работи в България, вярвам, че ние можем да променяме средата така, че повече талантливи сънародници да намират своята пълноценна реализация в страната, коментира журналистът.

Държавата ще убеждава наши сънародници в Германия да се завърнат тук

По време на форума българската общност в Австрия ще може да се срещне с Иван Христов, Андрей Арнаудов, както и с редица други популярни и успели българи. Мотивационен лектор ще бъде и футболистът Стилиян Петров. Той прие поканата да бъде мотивационен лектор на платформата за втори път с думите: „Последователността е пътят към промяната. Ако не променям себе си, няма как да променя средата и другите.“ Той е посетил повече от 180 държави, но избира да живее в родината си.

Освен лекторския панел, на който гостите ще разказват своите трудности по пътя към успеха, ще има и много работодателски щандове на български и международни компании, които ще предлагат на място кариерно развитие в България. Актуална информация за програмата на събитието може да се открие на сайта на платформата. 

Основни медийни партньори на „Кариера и живот – защо в България?“ са bTV, БТА, „24 часа“ и Economic.bg.

Платформата BULGARIA WANTS YOU цели да привлече български граждани от чужбина, както и да задържи българите в страната на местния трудов пазар, като предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната, се посочва на сайта на платформата. 

Последвайте канала на

Novini.bg
908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 23:15

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини