Дебора: Страх ме е да излизам, но го правя, защото не искам животът ми да приключи

  • 24 септември 2023 19:56

  • 17882
  • 15
Дебора: Страх ме е да излизам, но го правя, защото не искам животът ми да приключи
©

Гост в „На фокус с Лора Крумова” е Дебора Михайлова. Момичето беше брутално насилено от тогавашния си приятел Георги Георгиев. Тялото ѝ беше рязано с макетен нож, а косата ѝ – обръсната. Момичето е за последна година в училище, предстои ѝ бал. В студиото на NOVA Дебора сподели, че съучениците ѝ са плътно до нея, въпреки многобройните погледи, които я пронизват. „Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал”, каза дванадесетокласничката.

 

Не крие, че се страхува да излиза, но го прави, защото не иска животът ѝ да приключи. Интензивно започнала след началото на учебната година. Дотогава споделя, че не е ходила дори до магазина. Причината – смесица от страх и неудобство от погледите на минувачите.

„Получавам снимки, които са потресаващи”. Така Дебора Михайлова коментира многобройните сигнали от други жени, станали жертва на насилие, които получава.

Дебора сподели още, че подкрепата на цяла България след като беше малтретирана от бившия си приятел, била неочаквана за нея, но ѝ дала сили. „Преди това се чувствах никак. Стоях и гледах в една точка”, спомня си ученичката. „Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът - глас, походка. Бяхме се уговорил ида се видим и го чаках вкъщи. До последния момент имахме връзка”, каза още тя. По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, но се познавали от година.

 

„Звънна, каза „Аз съм” и съответно аз отворих входната врата. Бях оставила отворено. Отношенията ни бяха съвсем обикновени. Видях маскиран мъж – целият в черно с маска и ръкавици”, спомня си Дебора. Оправяла си косата в нейната стая. „Усмихна ми се и замахна към мен. Беше неговата усмивка”, категорично е младото момиче. Следващите ѝ спомени са как чака линейка и съседката ѝ. Все още не се знае колко време е била в безсъзнание. Чувала е само звука на машинката за подстригване, но не усещала болка. „Видях какво се е случило с мен, когато чаках линейката – висящи меса. Бях в шок", допълни Дебора Михайлова.

Казва, че до ден-днешен ѝ се вие свят, гади ѝ се и я боли главата. Оттогава е свалила 10-12 кг, защото над месец се е хранила само със сламка.

Белезите са по бедрата, гърдите, по гърба и няколко по лицето. Има засегнат нерв  и на пръст на ръката, за което предстои физиотерапия. „Огромна жестокост. Не прилича на човешко същество да го причини на друго такова”, категоричен бе адвокатът на потърпевшата Слав Даскалов. По думите му това не е проява на ярост, а плод на методичност, граничеща със садизъм.

Дебора споделя, че въпросът, който непрестанно е задавала на лекарите, докато обработвали раните ѝ, е дали ще умре. „Казаха ми, че правят всичко възможно, за да съм жива”, казва момичето.

Първите белези на насилие започнали още в началото със „съвсем нормални забележки”, твърди пострадалата. Георги ѝ правил забележки за облеклото – да не носи клинове и блузи с по-големи деколтета, а тя се съобразявала, за да няма скандали. Удрял ѝ шамари всеки ден. „Мислех, че всичко ще отмине”, признава Дебора. 2-3 седмици преди бруталното нападение той я хванал за гърлото, а на нея ѝ причерняло. След това приятелят ѝ я пуснал и казал „Спокойно, няма да умреш. Знам какво правя”.

Момичето знаело, че Георги Георгиев някога е бил женен, а към момента на връзката им вече е бил разведен. „Ако знаех, че е женен, нямаше да се занимавам с него”, категорична е потърпевшата. Правило ѝ впечатление, че не излизат заедно, но не му обърнала достатъчно внимание. Георгиев не е търсил нито Дебора, нито родителите ѝ след насилието, което изживяла.


Към днешна дата най-много я нараняват злостните коментари в интернет по неин адрес. Част от тях гласят, че тя е леко и платено момиче. Най-големият страх пък е дали ще може да има свои деца заради лекарствата, които пие. Дебора призова момичета, които изживяват подобни на нейните страдания, да споделят с родителите си и да не мълчат.

Дебора се усмихна два месеца след жестокото насилие, вижте как изглежда днес

Последвайте канала на

Novini.bg
17882 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
СПОКО

2023.09.24 | 20:48

1
ЧАКАМЕ ГО ОНЯ САДИСТ.

2023.09.24 | 23:43

9
Какво мило вонливо идиотче с клавиатура и вмирисано на селски нужник
ДО 5 ..

2023.09.24 | 23:02

7
ЩИ СМАЖА ТЪПАТА КОПЕЙСКАЯ КРАТУНА

2023.09.24 | 21:26

5
От селския нужник фекалии се обаждат и ....воня, ВОНЯ

2023.09.24 | 21:12

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Светослав Иванов

2023.09.24 | 21:20

3
Да ти е*а майката парантия скапана малко ти е било!!!!
Сетила се мара

2023.09.24 | 21:24

4
А покажете и други магистралки, др.журналя поръчкови и тъпи слуги !!!

2023.09.24 | 21:58

6
Кой знае ква кучка си родителите ти трябва да бъдат наказани по закона за защита на детето . Сама си призна че ходила по нощите непълнолетна

2023.09.24 | 23:23

8
СЛАВА НА БРАТУШКИТЕ! БЪЛГАРСКОТО СЪРЦЕ БИЕ ЗА РУСИЯ! ДАВАЙТЕ БРАТЯ, ТРЕПЕТЕ МРЪСНАТА СГАН!

2023.09.25 | 00:12

10
Лора Крумова е по-тъпа от старозагорска ученичка!
ехаааа

2023.09.25 | 00:13

11
как има тая коса нали обръсната кога толкова израстна
Мирела

2023.09.25 | 00:26

12
С перука е. Обаче всички тия лесбо лелки от фондациите са превърнали 18 годишно момиче в тяхно подобие. Дъртата жена винаги ще прецака нещо младата.
Lissa

2023.09.25 | 01:16

13
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Щази

2023.09.25 | 04:39

14
Скоро ще я приключа аз тази кукувица!

Добави коментар

Водещи новини