Мария Габриел отбеляза Деня на независимостта заедно с българската общност в Ню Йорк

  • 23 септември 2023 20:36

  • 1073
  • 17
Мария Габриел отбеляза Деня на независимостта заедно с българската общност в Ню Йорк
© Getty images (архив)

Сърдечно и зареждащо с положителна енергия бе посрещането на вицепремиера и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова от представителите на българската общност в Ню Йорк, съобщиха от Министерството на външните работи.

Поводът бе честване заедно на Деня на Независимостта 22 септември. Срещата се състоя в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Десетки българи, постоянно живеещи в града се включиха в събитието, символичен домакин на което бе генералният консул Ангел Ангелов.

На него присъстваха и посланик Лъчезара Стоева, постоянен представител в Постоянното представителство  на Република България към ООН и Красимира Бешкова, зам.-постоянен представител. В срещата се включи и зам.-министъра на здравеопазването доц. Михаил Околийски.

 

В началото генералният консул Ангел Ангелов благодари на вицепремиера Габриел за инициативата за организирането на срещата. Вицепремиерът поздрави присъстващите за националния празник.

 

„Този празник трябва да бъде все по-уважаван и отбелязван, той е резултат и от усилията на дипломацията. В днешния свят на конфликти и предизвикателства, нека носим духа на предците ни, защото независимостта означава да се гордеем с историята си и да сме свободни“, каза Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя заяви, че се радва, че срещата се организира в годината, в която отбелязваме 120 годишнина от установяването на дипломатически отношения със САЩ. Вицепремиерът посочи, че в понеделник, 25 септември, след близо три години,  във Вашингтон ще се проведе втората сесия на стратегическия диалог България-САЩ и сподели основните теми, които ще бъдат обсъждани - подкрепата за Украйна, противодействието на дезинформацията, върховенството на закона, задълбочаването на сътрудничеството в икономиката, енергетиката, отбраната, разширяването на двустранните връзки.

 

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова посочи също, че сред приоритетите в работата ѝ като вицепремиер и министър на външните работи е широкото популяризиране на културно -историческото наследство на България и подкрепата на българската култура, иновациите и включването на младите хора във вземането на важните за страната ни решения.  „България има  потенциал да се превърне в иновационен хъб, сега е моментът за това“,  подчерта вицепремиерът.

 

„Заедно можем да напишем новата  българска история на успеха, а за това е важно и включването на  хора като вас, които виждате България отвън, но я носите в сърцата си. С обединени усилия, заедно,  можем да работим, за да пребъде България“, каза Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

 

Събитието продължи в неформален формат, като  всеки от присъстващите имаше възможност лично да разговаря с вицепремиера и да сподели своите впечатления.

С тържествена заря-проверка във Велико Търново приключиха честванията за Деня на Независимостта

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1073 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2023.09.24 | 10:12

17
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
тиквата мъртвеца

2023.09.24 | 07:38

16
неставаш за нищо мария габриел
Одим си навред

2023.09.24 | 07:34

15
като муа без глава. Ми, като са тъпи българите и ми плащат, ми да плащат. Нищоправка съм се родила и нищоправка ще си пукна.
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.24 | 07:05

13
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.
nadejda doicheva che che

2023.09.24 | 07:05

14
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!
Мангалка със зло изражение.

2023.09.24 | 06:59

11
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и видеоклип за доказателство. Тая мангалка на дойчева се има за по чиста българка от Кобилкина. Надка има сурат като на зла вещица и лош човек но майче не е само външно. Надке че мишките и хамстерите са къде че къде по симпатични от теб бе. .............................................................. !!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!
надежда дойчева че че че

2023.09.24 | 06:59

12
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение.
Цв

2023.09.24 | 05:55

10
Тая баба Яга стига сте ни я навирали в очите!
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.24 | 05:15

9
СРЕД ТИКВЕНИТЕ ЕКСKУPЗИАНТИ СТОКИРАЩАТА МАРИЙКА - ГОВОРЯЩАТА КОЖА - Е НАЙ-НАГЛАТА.

2023.09.24 | 01:17

8
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО в БЪЛГАРИЯ !!!
Lissa

2023.09.24 | 00:55

7
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.23 | 21:53

6
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ----->> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини