Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките по повод кончината на Тошо Тошев

  • 21 септември 2023 18:33

  • 2043
  • 1
Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките по повод кончината на Тошо Тошев
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява съболезнования към близките и семейството на Тошо Тошев по повод кончината на изявения журналист и общественик, дългогодишен главен редактор на в. „Труд“ и председател на Съюза на издателите в България, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

„Острото перо на Тошев като журналист и като писател оставя трайна следа в трудния и изпълнен с премеждия български преход“, посочва държавният глава. Той отбелязва куража на Тошев да изразява свободно позициите си и да ги отстоява докрай, въпреки че невинаги са били по вкуса на всеки.

„Именно смелите и непримирими журналисти са в основата на стремежа към свобода и професионализъм в медиите“, заявява още президентът като откроява непримиримостта на Тошев към посегателствата срещу свободното слово, както и това, че той остава верен на принципите си и не се отказва да ги отстоява.

Държавният глава посочва, че страстта към професията, загрижеността към родината и вдъхновението, изразявано чрез словото, са ценности, които Тошев завещава на поколения млади журналисти.

„Завещава им и борбата за истината и надеждата, защото както той споделя „за да отстояваш истината, се иска да имаш надежди“.

Президентът отбелязва и полученото от Тошо Тошев през 2002 г. най-високо държавно отличие – орден „Стара планина“ първа степен като признание за неговия безспорен принос към българската журналистика.

Почина журналистът Тошо Тошев

Последвайте канала на

Novini.bg
2043 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.21 | 23:00

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини