Председателят на СОС: Въведохме ограничение до 5 км/ч за тротинетките в парковете

  • 21 септември 2023 11:19

  • 795
  • 1
Председателят на СОС: Въведохме ограничение до 5 км/ч за тротинетките в парковете
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила.

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни, че предложените от него мерки за регулиране на скоростта и паркирането на този вид превозни средства бяха приети от градския парламент през юли.

Нови ограничения за тротинетките в София!

"Ограничихме нерегулираните движение и паркиране на 2000 тротинетки под наем в парковете и пешеходните пространства в целия град. В техния софтуер са въведени автоматични ограничения, така че движението с повече от 5 км/ч в забранените зони и паркирането на тротинетката по средата на парка да не бъдат възможни. Правилата важат и за частните електрически тротинетки, но за тях контрол трябва да упражнява полицията“, посочи Георгиев.

Вече са обособени 70 специални места за паркиране на тротинетките в паркове и градски пространства в целия град.

Ако тротинетката се намира в забранена за паркиране зона се начислява допълнителна такса или доставчикът на услугата не позволява ползвателят да приключи пътуването в приложението.

„Това са прости решения, които правят София по-безопасна за хората. Така подреждаме града“, коментира още председателят на СОС, предава БНТ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.21 | 15:00

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини