НСО с мерки за сигурност за празничния 22 септември

  • 21 септември 2023 10:33

  • 853
  • 1
НСО с мерки за сигурност за празничния 22 септември
© Булфото (архив)

На 22 септември (петък) Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност във Велико Търново по повод 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Кулминацията на честванията в Старопрестолния град е тържествената проверка с начало 19.30 часа на площад „Цар Асен I“.

На гражданите, които желаят да присъстват на мероприятието, достъп до зоната за сигурност ще бъде осигуряван след 18.00 часа през три пункта за проверка: на ул. „Никола Пиколо“, на ул. „Иван Вазов“ и на ул. „Св. Климент Охридски“.

В Деня на Съединението: НСО с жестоки мерки в Пловдив

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана.

Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван. 

За времето от 17.00 ч. до 22.00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната на провеждане на мероприятието с радиус 4 км с център пл. „Цар Асен I“.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
853 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.21 | 15:01

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини