Трафикът по граничните пунктове с Румъния и Гърция е интензивен за товарни автомобили

  • 19 септември 2023 08:40

  • 841
  • 0
Трафикът по граничните пунктове с Румъния и Гърция е интензивен за товарни автомобили
© Bulphoto/ архив

Трафикът по граничните пунктов с Румъния и Гърция е интензивен за товарни автомобили, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията е към 06:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин", "Дуранкулак" ,"Кардам" и "Оряхово" е интензивен за товарни автомобили на изход от България. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Интензивен е трафикът на един от граничните пунктове с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход и на граничните пунктове с Гърция. От "Гранична полиция" препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен пункт "Кулата" и "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Граничните проверки на "Калотина" се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да бъде избегнат интензивния трафик, от "Гранична полиция" съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово", "Връшка чука", "Стрезимировци" и "Олтоманци".

По границата с Турция и Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини