Кметът Радев: Приетият днес бюджет е рекорден за община Сливен - близо 200 млн. лв.

  • 14 септември 2023 13:48

  • 590
  • 0
Кметът Радев: Приетият днес бюджет е рекорден за община Сливен - близо 200 млн. лв.
© Община Сливен

Приетият на заседание на Общинския съвет днес проект на бюджет е рекорден за община Сливен - приближава се до 200 милиона (187 777 213 лв). Това каза пред журналисти кметът Стефан Радев, малко след приемането на предложението на общинска сесия.

"Особеното е, че заради закъснението на държавния бюджет и приемането му почти в края на годината, заложени дейности вече са изпълнени и приети в началото на годината със специфичните разчети, които тогава приемахме по преходния закон, коментира Радев. Голямата промяна, която той носи, е че ни беше забранено да увеличаваме заплати в различните сфери и учебни, социални, здравни заведения, общински предприятия и администрация не получиха увеличения на заплатите. С приемането на бюджета сега това вече е възможно и то с дата 1 януари."

В сравнение с началния план за 2022 г. общо разходите се в бюджета на общината се увеличават с 22 на сто, гласи предложението за проект на бюджет.

ГЕРБ издигат пак кандидатурата на Стефан Радев за кмет на Сливен

По думите на кмета общината е в много добро финансово състояние, гарантирани са всички дейности. "Има голямо поле за надграждане", посочи той.

Помолен да даде оценка за работата на Общински съвет Сливен, кметът заяви, че тя е много висока. Стефан Радев благодари публично на съветниците от всички групи за ползотворната работа. Той бе категоричен, че публичният интерес е бил на първо място при всички общински сесии.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини