Проверяват сигнал за бедстващи възрастни хора в Царево

  • 12 септември 2023 14:46

  • 877
  • 0
Проверяват сигнал за бедстващи възрастни хора в Царево
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Сигнал за бедстващи възрастни хора в Царево се разпространява в социалните мрежи с призив доброволци да помогнат при почистване на покъщнината им.

"Тази сутрин получих тревожен сигнал от кв. Василико край Царево. Много тежка картина, хората са напуснали панически, останали са само няколко възрастни напълно изтощени хора. Отправят вик за помощ, да дойдат доброволци да помогнат. Имат нужда от млади хора, дребногабаритна техника, помпи, да извозят боклуците, тинята, да отводнят етажите. Който има възможност, сега е критичният момент, преди да паднат нови валежи. Предайте нататък, населението на кв.Василико е в беда", пише на страницата си във фейсбук Христо Рачев.

"Нямаме получен сигнал от "Василико", но ще изпратим хора да проверят. Обитателите на този квартал са предимно млади хора. Има и такива, които не живеят там, възможно е едва сега да са пристигнали, за да видят имотите си", коментира кметът Георги Лапчев. Той каза още, че Царево вече се връща към нормалния ритъм. До вчера в града е имало много доброволци, които са разпращани в най-пострадалите райони.

Екип от географи заснемат пострадалите места след потопа в Царево

От общинския пресцентър пък информираха, че две организации за защита на животните са дарили  храна за бездомни и дворни домашни любимци, както и почистващи препарати за пострадали домакинства. Оставили и дарение и за дете от ДГ “Ален Мак”, чието семейство е сред пострадалите при наводнението, пише 24 часа.

Доброволците поднесли венец пред ветеринарния кабинет на д-р Даниела Йорданова - една от четирите жертви на невиждания потоп.
Бедственото положение в Царево остава в сила до 18 септември. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини