Интензивен е трафикът на един от граничните пунктове с Румъния

  • 12 септември 2023 08:26

  • 822
  • 0
Интензивен е трафикът на един от граничните пунктове с Румъния
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Интензивно е движението на един от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния. На граничните пунктове със Сърбия, Гърция, Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР на сайта си.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 ч. до 20:00 ч.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия. Граничните проверки на ГКПП "Калотина" се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

През празничните дни временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да се избегне интензивния трафик, могат да се използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички ГКПП. Освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", за преминаване могат да се използват и ГКПП на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода".

През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси. На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички ГКПП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
822 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини