Крайбрежна алея в Ахтопол пропада

  • 11 септември 2023 14:51

  • 923
  • 1
Крайбрежна алея в Ахтопол пропада
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Старо свлачище в Ахтопол, което е проблем от години, след обилните дъждове, заплашва да откъсне крайбрежната алея, която е на метри от къщите на хората.

В старата част на Ахтопол минава крайбрежната алея на града. Преди повече от 3 години се е образувало свлачище и жителите на морския град са застрашени от проблема.

Местни казват пред БНТ, че със всеки изминал ден, къщите им са все по-близо до морето. Притесняват се, че особено през летния туристически сезон по крайбрежната алея минават стотици хора. "Проблемът не е от вчера - от години се случва това нещо. Подадохме сигнал още през 2000 г. към министерството и община Царево, след което обаче нямаше никакъв резултат. Нищо не се направи".

След водното бедствие по Черноморието: Властите описват щетите, а прокуратурата разследва

Преди седмица подадохме отново сигнал, тъй като вследствие на наводненията, обстановката се усложни, има много голям наклон, опасно е, минават детски хора през лятото оттук. Това все пак е крайбрежната алея. Опасяваме се, че в някакъв момент може да има жертви", каза Огняна Илиева.

Сн. Facebook

Виждате, че в близост е градската част, на места имаме не повече от метър разстояние от самия бряг. Така, че за мен това е жизнено важно", обясни Станислав Димитров, кмет на Ахтопол.

Според местните хора, свлачището няма да бъде обезопасено скоро, защото Ахтопол не е бил включен в Плана за възстановяване и устойчивост след опустошителното наводнение миналата седмица. Смятат, че от местната управа първо ще подпомогнат най-пострадалите райони и след това ще бъде обезопасено свлачището.

Сн. Facebook

Последвайте канала на

Мая Йорданова
923 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фен

2023.09.11 | 15:51

1
Едно от най приятните места в Ахтопол!! Много хубава гледка с готини кръчми!

Добави коментар

Водещи новини