Стартира кампания в помощ на бедстващите животни в Царево след наводненията

  • 07 септември 2023 21:15

  • 1570
  • 4
Стартира кампания в помощ на бедстващите животни в Царево след наводненията
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Фондация "Animal Hope Bulgaria" - Казанлък започва спешна кампания за набиране на храна за кучета, котки и селскостопански животни след наводненията в Царево, съобщават от организацията във фейсбук страницата си. 

От фондацията посочват, че поддържат контакт с Община Царево и с местни жители. По тяхна информация има много издавени животни, но има и кучета, които са успели да се отвържат и да се спасят от водната стихия. От казанлъшката организация уточняват, че на този етап ще бъде събирана храна само за животни, а след потвърждение от администрацията в Царево, по всяка вероятност ще започне и събиране на хранителни продукти за пострадалите граждани. 

В Казанлък дарения могат да се оставят във ветеринарна амбулатория „Зоовет“, ветеринарна амбулатория „Том и Джери“ и зоомагазин „СОМА“. Стара Загора също се включва в кампанията, като координатори за там ще са Фондацията за защита правата на животните “Черно-бял”, а дарения ще се събират в зоомагазин „Zooland 2“ и ветеринарен център Стара Загора.

МС одобри близо 63 млн. лева за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия

От "Animal Hope Bulgaria" - Казанлък, посочват още, че очакват и други да се включат в инициативата. Актуални подробности за кампанията, както и банкова сметка, на която също могат да бъдат направени дарения, са публикувани на фейсбук страницата на фондацията.

От организацията допълват, че очакват информация от Община Царево и от спасителните екипи на място за бедстващи животни, на които ще се опитат да окажат помощ. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1570 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
тод

2023.09.08 | 18:05

4
браво на тези хора.по отношението им към животните,знам,че са от добрите...респект пред тях..
Niki2

2023.09.08 | 07:36

3
Бунт на Природата, много пострадали,жертви,животните на улицата...ужас
Мира

2023.09.08 | 05:49

2
Доно домашното прасенце на дядо да не се е удавило, че иначе няма да има настроение на Кореда и свежи пържолки!
Lissa

2023.09.08 | 01:14

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини