Водещите новини! Армията се включва във възстановяването след потопа. Бивши еко-министри с коментар за „мръсните тайни“ на плажовете (и още…)

  • 07 септември 2023 13:06

  • 1802
  • 1
Водещите новини! Армията се включва във възстановяването след потопа. Бивши еко-министри с коментар за „мръсните тайни“ на плажовете (и още…)
© Булфото/bTV/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 септември   

 

Българската армия ще се включи във възстановяването след наводненията по Южното Черноморие, съобщи пред bTV флотилен адмирал Велко Велков.

Решението е взето след заседание на Кризисния щаб вчера вечерта. В района вече са разположени 20 военнослужещи и тежка техника. Военните ще се включат предимно с логистична дейност и възстановяване на съоръженията.

Армията се включва във възстановяването след потопа по Южното Черноморие

***

Сред загиналите в Царево е д-р Даниела Йорданова, ветеринарен лекар. Преди около месец тя се погрижила за кучето на Димитър Кенаров.

„Беше изключителен професионалист, любезна и внимателна, с прекрасно оборудван кабинет“, добави журналистът.

Според него тя и майка ѝ са се връщали във ветеринарния кабинет, за да спасят, оставени там на лечение домашни животни.

„Това да си ветеринарен лекар е нещо много специално, а особено в провинцията ветеринарните лекари са рядкост и то добрите. Това е истинска трагедия. До голяма степен това, което се случва е наше. В природата се случват екстремни неща, но неподготвеността е нашето безхаберие“, добави Кенаров.

Загиналите д-р Йорданова и майка ѝ се върнали в потопа, за да спасят животни от ветеринарната клиника?

***

Ветеринарният съюз изказа съболезнования на близките на загиналата д-р Йорданова

***

„Това е всъщност дълбоководно заустване, което в случая е плитководно. Това е причината да има определени измервания, които показват високо ниво на ешерихия коли. Хората не са знаели, че на 50 метра навътре в морето има тръба“, обясни  Димитров.

„По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре организирани система по канализация и не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да изгради подобна станция. Такова нещо с тръбите не бива да се случва“, добави Сандов.

Ревизоро и Борислав Сандов коментираха снимките, разкрили "мръсните тайни" на някои плажове

***

Александър Джартов (ГДПБЗН): Не само природата е виновна за това бедствие

***

След бурята „Даниел“ в Гърция и Турция расте броят на жертвите.

Трима души загинаха, а други трима са в неизвестност след наводненията в Гърция.

Расте броят на жертвите на "Даниел" в Гърция и Турция

***

„Осъждаме излизането на Русия от зърнената сделка и приветстваме усилията на Турция да възстанови изпълнението на споразумението“, добави той. 

Столтенберг отбеляза, че е разширено въздушното наблюдение на съюзниците над Черно море, а в България и Румъния са разположени батальони на пакта. 

„Удвоихме броя на батальоните по източния фланг, ще направим необходимото за защитата на всяка педя от земята на алианса“, посочи генералният секретар, предаде БТА.

Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим обстановката внимателно

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1802 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.07 | 15:07

1
Сериозно ли имаме армия !?

Добави коментар

Водещи новини