Ето какви действия предприема МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места

  • 07 септември 2023 11:38

  • 2740
  • 0
Ето какви действия предприема МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за бедстващи или хора в неизвестност, няма и непроходими пътища.

Основните задачи пред различните структурни звена в МВР са свързани с регулиране на пътното движение до окончателното нормализиране на трафика. С превантивна насоченост линейният контрол и засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава – цели се сигнализиране за възможни свлачищни процеси на скална и земна маса и своевременно предприемане на мерки за недопускане на рискови ситуации. Продължава охраната на повредената или унищожената собственост на гражданите с цел предотвратяване на случаи на мародерство.

Движението по направлението Синеморец – Ахтопол – Царево все още се извършва по обходен маршрут. Очакванията са до края на работния ден трафикът да се възстанови по стандартния път – част от републиканската пътна мрежа.

Екип на ГПУ – Царево с граничен – полицейски кораб обхожда акваторията край Царево за установяване на опасни предмети, попаднали в морето. Аналогични задачи изпълняват и пешите патрули – те извършват обход по бреговата ивица на к-г „Арапя“ и „Нестинарска“, като освен за опасни предмети, следят и за недопускане на посегателства към  безнадзорно оставеното имущество на гражданите.

Спасителните действия на служителите от РДПБЗН – Бургас са насочени към отводняване на обекти на територията на Община Царево. Поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени, продължава цялостното изпразване на двата микроязовира към с. Лозенец.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини