Пожарникарите са загасили 52 пожара в страната през изминалото денонощие

  • 06 септември 2023 09:23

  • 628
  • 0
Пожарникарите са загасили 52 пожара в страната през изминалото денонощие
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пожарникарите са загасили 52 пожара в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН) на сайта си. Пожарните екипи са реагирали на 110 сигнала за произшествия.

С материални щети са 15 пожара, десет от които в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 37 пожара. Извършени са 52 спасителни дейности и помощни операции, осем от тях - при катастрофи., пише БТА.

Мигранти запалили единия от пожарите в Свиленградско

Трима души са пострадали при пожари през изминалото денонощие. 

На 5 септември в 01:00 часа в пожарната в Добрич е постъпил сигнал за пожар в апартамент в града. При пожара е пострадал мъж на 45 години, който е вдишал димни газове. Настанен е за лечение в МБАЛ – Добрич. Причината за пожара е късо съединение в светодиодно осветление.

На 5 септември в 9:47 часа в пожарната в Шумен е получен сигнал за пожар в апартамент в града. При пожара са пострадали мъж на 79 години и жена на 76 години. Те са вдишали димни газове и са транспортирани до болнично заведение. Причината за инцидента е неправилно ползване на нагревателни уреди. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини