Водещите новини! Съдът пусна под домашен арест Васил Божков. Общински съветник от Царево: Тарикатите около кмета докараха бедствието (и още…)

  • 05 септември 2023 19:10

  • 2831
  • 2
Водещите новини! Съдът пусна под домашен арест Васил Божков. Общински съветник от Царево: Тарикатите около кмета докараха бедствието (и още…)
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 септември   

 

Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на бизнесмена Васил Божков, предаде репортер на Novini.bg.

Решението беше взето, след като съдебният състав се съвещава повече от час. То е по едно от делата срещу Божков, свързани с хазартна дейност, по което той беше задържан в ареста. Според съда определението на СГС за задържането на Божков е „непълноценно мотивирано“ и следва да се отмени.

Съдът пусна под домашен арест Васил Божков, ще го следи с електронна гривна

***

„Г-н Божков е съдружник с редица руски граждани в Кения в хазартни начинания, поради което считам, че опасността не е хипотетична и би могла да се реализира. Освен това съществува опасност от извършване на друго престъпление“.

„Опасността обвиняемият Васил Божков да се укрие е реална. Той има имущество в страни като Монголия, Молдова, Кипър, Грузия и офшорни зони - Кипър, Британски Вирджински острови.

Надявам се съдът да не уважи молбата на защитата за смяна на мярката“. 

Това сподели пред медиите прокурор Ангел Кънев.

Прокурор Кънев: Опасността Божков да се укрие или да извърши престъпление е реална

***

Години наред казвах и показвах, че не може да се засипват деретата, защото уж били “сухи“. Такова дере имаше в района на Пожарната в Царево, такова дере имаше до имота на Ангел Цигуларов в Промишлената зона. И понеже ги засипаха със земна маса и ги превърнаха в УПИ-та, сега водата няма откъде да изтече, залива и помита всичко по пътя си.

А спомняте ли си колко пъти изпращах сигнали за опасното състояние на дерето в село Кости и изисках проверка от областния управител? Пращах сигнали до Община Царево, до РИОСВ, до Областна управа, до МРРБ. Тогава от лагера на кмета говореха, че правя ПР акции и създавам сензации. Оказах се прав.

Днес село Кости отново е залято. В резултат обаче на моите „сензации“ все пак държавата осигури 1 198 170 лв. за същото дере като целеви средства. За съжаление по най-трудния начин Природата днес ни показа какъв е истинският резултат от кметското безхаберие".

Общински съветник от Царево: Тарикатите около кмета докараха бедствието

***

За опасност от нов потоп по Южното Черноморие предупреждават синоптици.

Мощна гръмотевична буря се образува в Черно море. Тя ще удари Южното ни Черноморие, съобщават от Meteo Balkans.

Мощна гръмотевична буря се насочва към Южното Черноморие, ще удари бедстващите курорти

***

Вече 14 часа вали в Созопол, хората се качиха върху покриви на каравани и бунгала

***

Репортерска проверка установи, че мобилният телефон на Москова е изключен. Малко по-късно кметът Георги Лапчев потвърди пред "24 часа", че именно съдийката и дъщерята са двама от изчезналите.

Районният съдия на Царево Мария Москова и дъщеря ѝ са сред изчезналите в потопа

***

Движението на главен път Е-79 в района на Кресна се регулира заради пожар в близост до пътното платно, каза за БТА директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Валентин Василев. 

Горели са сухи треви, като огънят вече е овладян от два противопожарни екипа, но движението продължава да се регулира поради задимяване.

Пожар затруднява движението на главен път Е-79 в района на Кресна 

***

„Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството“, написа в профила си във Фейсбук Мустафа Емин.

Мустафа Емин подаде оставка като съветник на Тагарев

***

„Това, че тя искаше да пътува до Беларус, по никакъв начин не е навеждало на мисълта, че може да изчезне с децата безследно от мен без да ме уведоми, или дори да е решила нещо такова, да поиска моето съгласие за дъщеря ни и сина ни“.

Съпругът на изчезналата Елена: Живяхме 15 г. в Беларус, но избягахме

***

Отстраняването от длъжност на Резников беше подкрепено от мнозинството от народните представители във Върховната рада, съобщи в социалната мрежа Телеграм след гласуването депутатът Ярослав Железняк.

Украинският парламент одобри отстраняването на министъра на отбраната Резников

***

„Те постигнаха успехи в посока Работино и Новопрокопевка, окопават се на превзетите позиции, нашата артилерия нанася огневи поражения на набелязаните вражески цели и се борят срещу вражеската артилерия", се казва в съобщение на щаба.

Украйна продължава да напредва в посока Бахмут и Мелитопол

***

Много медии предадоха, че Суровикин е изпаднал в немилост в Кремъл и е бил разследван за възможно съучастие в бунта на "Вагнер".

Агенция РИА Новости съобщи миналия месец, че той е отстранен от поста на началник на въздушно-космическите сили на Русия, а на поста временно е назначен заместникът му Виктор Афзалов.

Говорителят на Кремъл: Не знам какво става със Суровикин

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2831 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2023.09.06 | 02:14

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.05 | 21:24

1
Всичко е по сценарий. Сега чакаме да оплюе Борисов за изборите колкото може и да пуснат Черепа чист и девствен и изпран.

Добави коментар

Водещи новини