Случат с Емин в „Пирогов“ все повече прилича на активно мероприятие срещу Тагарев

  • 05 септември 2023 13:59

  • 14378
  • 0
Случат с Емин в „Пирогов“ все повече прилича на активно мероприятие срещу Тагарев
© Булфото (архив)/Novini.bg

Ако обявиш награда за нечия глава, най-вероятно ще ти я донесат на тепсия. Ако дебнеш някого, за да го „заковеш“, вероятно все нещо някъде ще изникне, а ако не за него, то за някой негов близък или служител. 

Нещо ми се струва, че от известно време всички копейки са се вдигнали да следят Тагарев, молейки се все нещо да намерят за него. Нещо мръсно, разбира се, за да го „заковат“. 

Тагарев им бърка в здравето, бидейки нормален военен министър, даващ помощ на Украйна и заявяващ категорично мястото на България в ЕС и НАТО, а не в евразийската кочина, като задунайска губерния на ватенките. 

Едно време, преди години, имаше един младеж, който снима дежурни полицаи, спящи в патрулката си. Ако си спомняте, за отмъщение, тогава униформените започнаха да дежурят пред входа му и да го чакат – като излезе да си хвърли боклука, го спираха „за проверка“ и понеже нямал документи (кой си носи документите, за да хвърли боклука…?!), му пишеха актове от по 50 лв. всеки път, после започнаха да го следят нон-стоп, да се научи да не излага родната полиция. 

Е, това с Тагаревия съветник започва много да ми прилича на същата „акция“. 

Всяка копейка се е впила в темата като кърлеж. Много ми е интересно те самите колко ли пъти са крещели по някой лекар или сестра – било в „Пирогов“, било в друга болница, ама сега – нали е за „общото благо“ – плюенето по враговете на Путинистан – всички са най-моралните моралисти. 

Дори да е виновен Емин (все още не сме видели записите, все още няма коментар от военния министър), което не е изключено – не адвокатствам на никого – откъде накъде ще реват за оставка на Тагарев? Да приемем, че е виновен – да си понесе последствията. Как? Ведомството и министърът ще решават. Ако някой ден самият Тагарев направи някоя глупост, и на него ще му търсим сметка, да – никой не е над закона, няма „наши“, няма „ваши“. Никой не е над закона. Копейките много обичат да оправдават своите и да ги крият най-вече, омазани до ушите, те викат „нищо няма, не е верно!“. Да, ако Тагрев някой ден сгафи лошо, ще му се търси отговорност. Но дотогава, айде да се спрете да търсите под вола теле, а?! 

Ето и две мнения, публикувани във Facebook – много полезни по темата:

1. 

„Малко информация за случая в Пирогов. Една сестра, видно от профила ѝ е копейка, се скарва на Мустафа Емин, който е преминал през всички етапи, предвидени в протокола на болницата.

Отнело му е над три часа и на последния етап попада на таз другарка. Чак тогава той споменава за служебното си положение, при което тонът на другарката омеква. До тук добре. Другарката публикува своята версия в затворената група Пироговци в, която подхожда към истината творчески като съветски дипломат.

Пиарката на Пирогов вижда потенциал за скандал, който да отклони вниманието от предстоящите заключения на провежданите проверки в болницата, съвместно с адвоката на Пирогов, която много случайно е и член на московския арбитражен съд (ти да видиш) и директора оповестяват т.нар. скандал. Някои се учудиха как "новината" е стигнала до съветското пик - Риа новости, а те си имали съветски кореспонденти на място. Тъжното в случая е, че е много лесно една копейка заедно с някакво съветско прокси с една нищо не им струваща манипулация да използват чувството за справедливост за да ни разделят успешно. Още по-тъжното е че подобни агенти на влияние не са официално идентифицирани, обявени публично и чак тогава някой да ги наема на работа.

Същото важи, дори с по-голяма сила за кремълския наместник и резидент радев, който изцяло се вписва в текстовете от НК за държавна измяна в полза на трети страни ( освен развоя и Турция).

Така, че към всички приятели, демократи и почтени хора отправям простичък съвет - преди да излезете праведния си гняв във фб, потърсете източници, които може да са по-добре информирани.

Прочее, не познавам лично Мустафа Емин и не му адвокатствам, но фактът, че не се е обадил за съдействие на отговорни фактори в здравеопазването, което би разрешило случая бързо, сам по себе си е положителен и обезсмисля доста от нелепостите изписани до сега“.

2.

„Гледах сутршния блок с Директора на “Пирогов”.

Чувствам се мръсна, бясна, ядосана…

Не знам от къде да започна, но това интервю беше като излязло от учебник по манипулация.

Д-р Димитров каза “Агресията е навсякъде около нас”

Докторе, не говорете за агресия, не и преди да я изчистите от собствения си персонал.

Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели?

Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми каза, че и е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала.

Къде бяхте, когато с цялата злоба на света взе химикал от ръцете ми извивайки го?

Къде бяхте, когато изгониха баща ми от двора, защото беше късно, а аз останах сама? 

Къде бяхте, докторе?

Защо тогава не дойдохте да си говорим за агресия?

Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра?

Защо не написахте, че министърът ви се обади лично?

Защо не казахте, че вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади? 

Ще ви кажа защо, докторе!

Защото ние отивайки в “Пирогов” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, отдавна го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца.

Защото вие, нямате нормална комуникация с пациенти и родители

Защото вие, докторе, можете и да убивате…и убивате!

Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на специалисти, с лоши графици, с политическа зависимост, понякога и с некомпетентност.

Дано повече хора познават я министър, я политик, защото истината е, че така шансовете им са по-големи. 

Без “имам човек” трудно се оцелява! 

Спрете да настройвате пациентите и родителите срещу лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните срещу другите, за да си имате своите армии, с които да продължааате да превръщате българското здравеопазване в успешен бизнес за малцина и инструмент за политически манипулации! 

Уважаеми медици, не се поддавайте на манипулациите, че ние сме едни срещу други и не оценяваме вашите трудности! Те това искат! Да не сме на една страна, за да не станем достатъчно силни, за да променим системата така че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!

Д-р Димитов, очаквам да качите този текст на страницата на Пирогов“.
 

... ...

____________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg. 

Последвайте канала на

Александър Томов
14378 0

Свързани новини

Водещи новини