Водещите новини! Куба разкри схема, принуждаваща нейни граждани да се бият за Русия в Украйна. Премиерът Денков отива в Царево (и още…)

  • 05 септември 2023 13:10

  • 1810
  • 1
Водещите новини! Куба разкри схема, принуждаваща нейни граждани да се бият за Русия в Украйна. Премиерът Денков отива в Царево (и още…)
© Getty Images/Facebook/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 5 септември   

 

„Има организация за спасяване на хора още от сутринта. Неслучайно сме обявили бедствено положение. Валежите са такива каквито никога не е имало. Имаме едно село, което е напълно наводнено. Р. Велека се разлива и организацията е направена още снощи. Имаме няколко компроментирани мостове, по които е опасно да се преминава. Не е необходимо да се прави евакуация по хотелите.

Кметът на Царево: Най-страшното предстои, обявихме бедствено положение

***

Вижте водния ад в Царево и затворените пътища

***

Плажуващите по родното Черноморие днес направо бедстват. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и поройни дъждове са довели до наводнения на места. 

"Тотален потоп в Ахтопол, пътят Ахтопол - Царево е затворен", посочват от Meteo Bulgaria, където споделят снимки на Георги Пенчев.

По морето е страшно! Тотален потоп в Ахтопол, в Тюленово се наблюдава торнадо

***

Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в община Царево във връзка с бедственото положение вследствие на обилните валежи и силния вятър в региона. В 19 часа днес ще се състои брифинг за медиите в сградата на общината, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Денков отива в Царево

***

„Министерството на вътрешните работи работи по неутрализирането и разбиването на мрежа за трафик на хора, която действа от Русия, за да включи кубински граждани, живеещи там, и дори някои от Куба, във военните сили, участващи във военните операции в Украйна", гласи комюникето на кубинското правителство.

До момента руското правителство не е коментирало обвиненията.

Куба разкри схема, принуждаваща нейни граждани да се бият за Русия в Украйна

***

Украйна не очаква обстановката около износа на нейното зърно да се промени след вчерашните разговори между руския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен източник от украинското правителство, предаде БТА.

Киев: Не очакваме да има промени в обстановката около износа на зърно

***

„Аз ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат“, заяви Василев и допълни, че кандидатурата му ще бъде издигната от инициативен комитет, който ще внесе всички необходими документи в Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София

***

Петдесетина човека посрещнаха в Съдебната палата Васил Божков, предаде репортер на NOVINI.BG.

Те го посрещнаха с аплодисменти при пристигането му в съда.

Инициативата им бе обявена във фейсбук страницата на формацията "Българско лято" на бизнесмена.

Припомняме ви, че Васил Божков изненадващо се върна в България на 25 август след като се укриваше в Дубай от края на януари 2020 г.

Божков влезе в съда

***

„Считаме за неоснователно постановеното от СГС решение, че обвиняемото лице може да се укрие. Искаме това постановление да бъде отменено и да бъде постановено друго, като „подписка“.

Обвинението срещу Божков е необосновано и незаконосъобразно, като е постановено в нарушение на Конституцията. По един от мотивите към обвинението съдът не е могъл да се запознае с доказателствата по делото. Направил е изводи на основата на факти по други дела“. 

Това заяви пред журналисти адвокатът на Васил Божков – Георги Гатев.

Адвокатът на Божков разкри защо клиентът му се върнал в България

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иванова

2023.09.05 | 14:29

1
И какви ще ги дъвче в Царево премиера?На управата сега само премиера им трябва-и него да го обикалят.

Добави коментар

Водещи новини