Водещите новини! Над 7000 държавни служители е сменило правителството на Радев. Путин няма да присъства на погребението на Пригожин (и още…)

  • 29 август 2023 13:23

  • 1515
  • 1
Водещите новини! Над 7000 държавни служители е сменило правителството на Радев. Путин няма да присъства на погребението на Пригожин (и още…)
© Getty Images/YouTube/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 август   

 

Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били сменени по време на последното служебно правителство, назначено от Румен Радев. Това са 7% от всички държавни служители и неслучайно вторият служебен мандат на Гълъб Донев се нарича от хората в службите "тихия преврат на Радев". Това твърдят запознати източници на Actualno.com.

Най-ярките примери за масова чистка от служебно назначените чиновници на Радев са 2700 уволнени в транспортното министерство и прилежащите му структури, над 400 в НАП (включително в централно управление и в териториалните дирекции). Фрапиращи са числата и в агенциите и структурите към Министерство на земеделието - общо близо 1000 души са подменени само за 10 месеца.

Тихият преврат на Радев

***

„Имайки предвид кой е Васил Божков, със сигурност има договорка. Версии в публичното пространство - много - лична смелост, договорка с правителството, прокуратурата. Но това са версии, които тепърва ще се изяснят, зависи от ситуацията, която ще се развие от съдебното дело. И имайки предвид 19-те обвинения, това ще продължи 2-3 години“.

Това каза бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в ефира на "България ON AIR".

По думите му прокуратурата е системен проблем.

МВР експерт прозря странна връзка между убийството на Алексей Петров и Божков

***

Васил Божков с призовка за разпит днес

***

Напрежението на Световната купа със сигурност може да е фактор, позицията, часовникът. Вярвам, че световноизвестни шахматисти също са пропускали много победи. Точно на финала изпуснах две спечелени позиции. Вярвам, че това беше от напрежението и от неща, които не са свързани пряко с шаха. Бях много близо до това да спечеля Световната купа. В такъв момент в главата ти се въртят много различни мисли, които те разсейват“.

Нургюл Салимова: Горда съм от постигнатото, видях, че трудът ми е оценен

***

Победата на 17-годишната Елизабет Кравиц в конкурса "Мис Варна" 2023 предизвика гневни реакции и омразни коментари по неин адрес, а причината за тях се оказаха украинските корени на момичето. В хейт кампанията се включи и депутатът от "Възраждане" Юлиян Губатов.

Новата "Мис Варна": Родена съм в Украйна, но се чувствам напълно българка

***

Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението на лидера на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, заяви във вторник говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщава Ройтерс.

Владимир Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

***

Украйна е ликвидирала близо 261 840 руски военнослужещи от началото на войната

***

Той още веднъж призова депутатите в Скопие да приемат конституционните промени и така да отворят пътя на Република Северна Македония към членство в Европейския съюз.

Ковачевски: В този момент на РСМ ѝ трябва интеграция, не изолация

***

Жив червей беше открит в мозъка на жена в Австралия миналата година, но лекарите, спасили жената, говорят сега за първи път, предава Ройтерс.

СНИМКИ

Лекари откриха жив червей в мозъка на жена

***

42-годишният Андре Верисимо Кардосо загуби контрол на един от първите завои и падна на асфалта точно по средата на трасето. Няколко колеги успяха да го избегнат и той се изправи на крака, но Ерико Верисимо да Роча (38) го блъсна челно.

ВИДЕО

Двама пилоти загинаха при зловещ инцидент

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.29 | 14:05

1
Vsichki ste az kupezi

Добави коментар

Водещи новини