Николов не вярва, че в Румъния е допуснато една станция години да работи без лиценз

  • 29 август 2023 09:28

  • 866
  • 0
Николов не вярва, че в Румъния е допуснато една станция години да работи без лиценз
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Не мога да повярвам, че в Румъния е допуснато тази станция да работи толкова години без лиценз, ако това е вярно - това коментира в студиото на сутрешния блок на БНТ Николай Николов – съветник на министъра на вътрешните работи.

Почти 1000 са подобните обекти в България, които стриктно се следят, комплексно се проверяват поне веднъж на 3 години - всеки един от тях, подчерта Николов и допълни: "Кое е важното да знаем при изграждането и експлоатирането на тези обекти? На първо място това е проектантите, които ще подготвят тези проекти, да са добри експерти, на второ място - качествено изпълнение на тези проекти и приемането от държавната приемателна комисия стриктно на всички процеси. И накрая стигаме до най-важното - а това е експлоатацията на обекта. Разковничето е непрекъснато обучение на хората, които са в обекта - да спазват мерките, да изискват спазването от гостите, за да няма такива произшествия."

Кой и какви проверки се правят за безопасността на бензиностанциите у нас?

Съветникът на вътрешния министър изрази и недоумение как хора, които са запознати с процесите, ще си позволят от една цистерна в друга да преливат газ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини