25 жилища във Варна са без вода вече близо месец заради авария

  • 24 август 2023 11:58

  • 568
  • 0
25 жилища във Варна са без вода вече близо месец заради авария
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В квартал “Бриз” във Варна 25 апартамента и един център за гуми са без вода от началото на месеца.

За последен път вода в чешмите на тези хора е имало на 1 август. Оттогава досега има само въпроси, обещания и недоволни наематели, дошли на море. Безводието им е причинено от поредната авария на водопровода Варна – Златни пясъци, предава БНТ.

Ремонтът ще продължи до 28 август, съобщиха от ВиК Варна.

Аварии в района се случват често, но обикновено за два-три дни водата идва, казват хората от блока и от центъра за гуми. Те не разбират как е възможно да ги оставят без никаква вода от началото на месеца.

Веселина Георгиева: Няма къде да се изкъпе човек, няма къде да изпере, няма нищо, просто сме като изоставени, никой не го интересува.

Павлин Коцев: Ние се занимаваме с отдаване на жилища под наем, в момента търпим загуби и плащаме неустойки на нашите гости поради липсата на вода. Обещаваме, че следващите дни ще има, два-три дни, след което те не вярват.

В съседство центърът за гуми също остава без клиенти. Служителите носят от домовете си бутилки с вода, за да покрият основните хигиенни нужди.

Данаил Николов: Не е нормално да се оставят хора, които работят доста мръсна работа, 14-15 дни без вода 1.33

В района има водоноска, но според хората тя не може да реши проблемите им.

Георги Георгиев: Водоноската я ползвахме няколко дни, едната вечер някой беше отворил крановете и тя изтече, и дотам.

Авария оставя без вода квартали от Перник, Батановци и няколко села

От ВиК Варна уточниха, че сградите са без вода заради авария на водопровода “Варна – Златни пясъци”, към който сградата е била включена директно при строителството. Наложила се е подмяна на 30 метра стъклопластова тръба, а бетонът, върху който е положена новата тръба, има нужда от време, за да стегне.

Поради това вода в района ще има чак на 28 август. От водното дружество се извиняват на засегнатите, но на въпроса ни за компенсации отговор няма.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини