Срути се част от стената на "Баба Вида"

  • 24 август 2023 11:12

  • 946
  • 0
Срути се част от стената на "Баба Вида"
© Булфото (архив)

За срутване на част от крепостната стена на "Баба Вида", която е паметник на културата от национално значение сигнализира народният представител Любен Иванов. Допълни, че е призовал областния управител на Видин да свика спешно комисия, която да извърши проверка. Уведомил е и Министерството на културата. 

"Около 13:00 часа днес получих сигнал от граждани, че част от крепостната стена на "Баба Вида" се е срутила. Отидох на място веднага, защото това е паметник с национално значение и веднага направих снимки. Сигнализирах областния управител. Звъннах на заместник-министъра, който е ресорен за паметници на културата, Чавдар Георгиев. Изговорихме стъпките, които трябва да се предприемат оттук нататък. Пратих му и сигнално писмо, заедно със снимки от мястото, където се срутила крепостната стена."

Любен Иванов, който е депутат от "Продължаваме промяната- Демократична България" каза, че се надява и на реакция от Община Видин:

"Баба Вида" е в управление на Община Видин и отговорност на Община Видин е съхранението ѝ, така че се нуждаем от спешни мерки за запазване на един паметник, който е от национално значение." 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
946 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини