Водещите новини! Трупове на мигранти, наядени от диви животни, препълниха бургаската морга. Внесоха искането за махането на главсека на МВР (и още…)

  • 23 август 2023 13:13

  • 1668
  • 1
Водещите новини! Трупове на мигранти, наядени от диви животни, препълниха бургаската морга. Внесоха искането за махането на главсека на МВР (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 23 август   

 

Полуразложени и наядени от диви животни тела на мигранти препълниха моргата в Бургас, алармират от там. Към момента в хладилните камери са прибрани 16 трупа без установена самоличност, но всеки ден пристигат нови. Телата се откриват около села в Странджа, от където минава пътят на нелегалните мигранти.

„Всеки ден имаме поне по един. Ако случайно мине ден без да ни докарат труп на мигрант, то на следващия телата са две-три. Повечето са пълни с червеи, някои са наядени от диви животни. Гледката е ужасна", описва ситуацията, в която са принудени да работят бургаските патоанатоми д-р Галина Милева, началник на отделението.

Трупове на мигранти, наядени от диви животни в Странджа, препълниха бургаската морга
***

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е внесъл предложение до президента за издаване на Указ за прекратяване на правомощията на главния секретар.

Това съобщиха от МВР.

Според устройствения правилник на Министерския съвет, министърът на вътрешните работи предварително трябва да съгласува с президента проекта на този акт.

Предложението за прекратяване на правомощията на главния секретар вече е внесено

***

Налице са сериозни пропуски в работата на главния секретар, което е основание за неговото отстраняване. Това каза на брифинг след заседанието на правителството министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде репортер на Novini.bg.

Надявам се, че президентът на Република България ще възприеме нашите аргументи, ще прояви разбиране при вземането на крайното решение относно искането за освобождаването на главния секретар, заяви Тодоров, добави Стоянов.

Калин Стоянов: Главният секретар е отговорен за липсата на контрол в МВР, довела до смъртта на полицаи

***

Вътрешният министър с подробности за разследването на убийството на Алексей Петров

***

„Човешкият ум трудно осъзнава мащаба на това ужасяващо престъпление, чиито последствия усещаме и до днес. Няма да спра да казвам, че не приемам нито една от тоталитарните анти-човешки власти от миналото - нито комунистическата, нито нацистката. Свободата и справедливостта са единствените доминиращи ценности в нашето общество и трябва да бъдат пазени от посегателство и оскверняване, така че да гарантираме, че в България никой и никога повече няма да изпитва скръбта и болката, причинени от комунистическия режим в България“.

Васил Терзиев с пост за Деня в памет на жертвите на комунизма и нацизма

***

„От Интерпол все още нямаме информация, но през консулска служба до момента тази информация не се потвърждава“. 

Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг.

Продължава мистерията около Пепи Еврото

***

Мъжът, паднал с кола в морето, се хвърли от 6-тия етаж на болницата

***

Опустошителните пожари в Гърция продължават да бушуват.

Заради огнения ад гръцкият премиер Кириакос Мицотакис свика лидерите на политическите партии и депутатите на извънредно заседание в парламента.

Българи край Александруполис: Всичко в града е затворено, пепел пада отвсякъде

***

Български турист с разказ за ситуацията с пожарите в Гърция. Даниев Неделчев се намира в Никити.

„Димът във въздуха се усеща и днес. Картината вчера беше леко апокалиптична. Никой не знаеше какво се случва. Бяхме на плаж, когато се задими. Хората просто стояха и снимаха червено-оранжевите окраски в небето. Имаше пожар и в Полигирос, но той беше бързо потушен. Постоянно летяха хеликоптери. След това разбрахме, че основното задимяване идва от Александруполис.

Имам доста приятели в Никити, веднага обменихме информация”, разказа Неделчев пред Нова телевизия.

Българин в Никити: Ситуацията с пожарите е апокалиптична

***

Седемгодишно дете плува в Черно море на почивка с родителите си и попадна в реанимация заради ротавирус.  

Уточнява се, че Маша отишла със семейството си в Лазаревское от Екатеринбург на 14 август, а няколко дни по-късно се е разболяла.

7-годишно дете се изкъпа в Черно море и попадна в реанимация

***

Натрупването на кораби, чакащи да преминат през Панамския канал, е започнало да намалява, след като властите увеличиха възможната бройка за навлизане в канала, а много плавателни съдове потърсиха алтернативни маршрути, предава Ройтерс.

"Задръстването" край Панамския канал започна да намалява

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1668 1

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.23 | 14:03

1
калинчо, ама ти наистина си много тъп! да не би гл. сека да ги е ял?

Добави коментар

Водещи новини