Водещите новини! Политолог: президентът е забравил, че не е център на властта. Първо видеообръщение на Пригожин след похода към Москва (и още…)

  • 22 август 2023 13:26

  • 625
  • 3
Водещите новини! Политолог: президентът е забравил, че не е център на властта. Първо видеообръщение на Пригожин след похода към Москва (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 август   

 

По думите му в кризисни ситуации президентът има възможност да играе много сериозна роля, но с оглед на кризите от последните 2 години "президентската институция малко е забравила, че тя не е център на властта".

Президентските правомощия са едни и същи за всички президенти, само че те ги прекрояват по собствената си кройка и амбиции, коментира Атанас Радев в предаването "Преди всички" и отправи критики към конюнктурните промени в Конституцията.

Според него "много по-драстични теми" от Трети март вълнуват обществото в момента.

Посланията на президента се отправят в посока някакъв тип политически реваншизъм, изтъкна Атанас Радев.

Политологът Атанас Радев: Говорителят на опозицията е на "Дондуков" 2

***

Денков и Зеленски се срещнаха в Гърция, на неформалната вечеря, организирана от премиера Кириакос Мицотакис за лидерите на страните от Западните Балкани и балканските страни от Евросъюза.

"Ползотворна дискусия с премиера Николай Денков вчера на Срещата на върха Украйна-Балкани. Обсъдихме по-нататъшното ни сътрудничество, сигурността в Черно море и осигуряването на алтернативни зърнени коридори", написа Зеленски в социалната мрежа X.

Зеленски благодари на Денков за подкрепата на България за Украйна

***

Два месеца след опита за поход към Москва Евгений Пригожин публикува първо свое видеообръщение в социалните мрежи. Предполага се, че клипът със създателя на „Вагнер” е бил заснет в Африка.

„Работим. Температурата е +50 градуса по Целзий – точно както ни харесва. „Вагнер” провежда разузнаване и издирвателни действия. Правим Русия велика на всички континенти, а Африка – по-свободна“.

Първо видеообръщение на Пригожин след похода към Москва

***

„Можех да спечеля" - това бяха първите ѝ думи. Тя съжаляваше за пропуснатите възможности. Тя "правеше" мача. И имаше много ситуации, в които при спокойна обстановка – да кажем тренировъчна, Нургюл щеше да ги реализира с лекота", заяви Жеков.

Вижте първите думи на Нургюл след финала

***

Княгиня Калина е дала кръвна проба, заяви секретарят на Симеон Сакскобургготски Явор Кирилов, пише Телеграф.

От Апелативна прокуратура – София, са категорични, че е отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта след инцидента в събота.

Мистерия обви кръвната проба на княгиня Калина

***

Вучич и Ковачевски: Сърбия и Северна Македония са истински приятелски страни

***

Да не се пропуска съществуващата в момента възможност за членството на Република Северна Македония в ЕС, която е от ключово значение, е бил един от акцентите в разговора на премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщават от правителствената пресслужба в Скопие.

Фон ден Лайен и Ковачевски: Северна Македония не трябва да пропуска възможността за европейската си интеграция

***

Изпускането на вода в Тихия океан от авариралата АЕЦ "Фукушима" ще започне в четвъртък, ако метеорологичните условия го позволяват, заяви днес японският премиер Фумио Кишида, цитиран от Франс прес.

Япония обяви, че ще започне да изпуска вода от АЕЦ "Фукушима" в четвъртък

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
625 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Новини бг

2023.08.22 | 13:44

3
ЗАЩО ИМАТЕ ПОБЪРКАН ЛГБТ Т Р О Л? КОЙ ВИ ПЛАЩА ИЗОБЩО ЗА ТОВА? СОРОСОИДНО НПО ЛИ СТЕ? ЧУЖДЕСТРАННИ АГЕНТИ ЗА ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ ЛИ СТЕ?
xxx

2023.08.22 | 13:36

1
❤️Казвам се Па'ула, на 23 години съм) Амбициозен SЕХ модел 18+) Обичам да ме снимат гола) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id369032
Емѝ...

2023.08.22 | 13:43

2
❤️Здравейте) Казвам се Емѝ, на 55 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки със други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398058

Добави коментар

Водещи новини