В Белоградчик ще реконструират седем улици

  • 18 август 2023 12:35

  • 177
  • 0
В Белоградчик ще реконструират седем улици
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Белоградчик ще реконструират седем улици.

Проектът на община Белоградчик за обновяване на уличната инфраструктура е класиран на 13 място от общо 36 одобрени, каза за БТА кметът на общината Борис Николов. Държавен фонд „Земеделие“ официално обяви списъка на одобрените проекти, преминали етапа на административно съответствие и допустимост по подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, допълни той.

Стартира ремонт на една от основните улица в Момчилград

По думите му основната цел на проектното предложение е да се реализира инвестиция в областта на транспортната инфраструктура. Николов уточни, че ще бъдат подменени бордюрите и тротоарите, както и ще бъдат асфалтирани улиците „Лозан Стрелков“, „Алеко Константинов“, „Венец“, „Христо Ботев“, „Юрий Гагарин, „Пейо Яворов“ и „Хаджи Димитър“.

Основен проблем при реализацията на проекта са неподменените водопроводи под тези улици или част от тях. Финансирането за това не беше гласувано от Общинския съвет, обясни Николов. Въпреки това няма да се допусне асфалтиране без подмяна на водопроводите, категоричен е кметът на община Белоградчик. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини