Времето НЕ е наше, а на мутрите – това живеем реално ние

  • 17 август 2023 14:00

  • 1713
  • 0
Времето НЕ е наше, а на мутрите – това живеем реално ние
© pixabay

Най-често чуваната фраза тези дни сред хората е: връщаме се в началото на 90-те години – мутренските времена. Мисля, че никога не сме излизали от тях, но това е мое лично мнение, както пише накрая на всеки журналистически коментар. Освен това мисля, че криминалните трагедии се обострят по време на политическа криза. А ние от над три десетилетия се въртолим в нея. Иначе знаем, че времето е ничие, а за нас, земните хора, е отреден нищожен отрязък от него.

Идат местни избори наесен след има-няма два месеца, а казват, че който държи местната власт, реално Е властникът. С този простичък факт някои от по-информираните тълкуватели на трагичните събития напоследък обясняват и покушението над Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. На този етап при липса на категорични факти, а само на тълкуване на случките, смятам че не е много умно да се правят претенциозни анализи. Още по-малко пък заради едно криминално деяние да започва редовното разтягане на локумите за реформи на службите и т.н. Пред очите ни тези служби бяха съсипани профански от какви ли не „реформатори” през годините.

През последните над три десетилетия

станаха близо 180 показни убийства и досега няма заловен и наказан нито един поръчител и извършител.

За килъри бяха нескопосно обвинявани някакви хора, които щом подушеха свободата обезателно завеждаха дела срещу държавата, т.е. срещу данъкоплатците. Защото некадърниците у нас не ги лови закон, напротив. За техните гафове плащаме всички ние.

Та накратко – не вярвам, че ще открият и осъдят истинския поръчител на екзекуцията на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна.

Също така не вярвам, че ще бъдат направени евентуални качествени промени в правораздавателната система, защото няма достатъчен капацитет сред мераклиите затова.

Не вярвам, че разграждането на службите за сигурност спомогнаха за каквото и да е в националната ни сигурност. Поредно доказателство е пълната безпомощност на клетата ни държава по отношение на неясните обвинения срещу българи на Острова, които най-малкото нямат достъп до такава важна информация, че да са "шпиони". Обаче нашите неможещи управленци дрънкат глупости и простотии и не правят нищо, за да спасят българите там. Служби за защита вече нямаме - това е простичката истина.

А, да не забравя да ви споделя, че преди време в едно интервю Димитър Луджев каза пред мен, че в „зората на демокрацията” у нас, когато някогашното СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на обсъждаше лустрация, Стефан Савов го повикал насаме и му доверил, че според документите хората на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на от бившата ДС били повече от самите „комунисти”?!

Толкоз с великите претенции на „големите” демократи, разнебитили държавата из основи - ликвидирали земеделието, разфасовали фабрики и предприятия.

Честно казано и хич не ме интересува какво щели да си кажат чужденците за нас и в частност за това поредно показно убийство.

Но ми е важно, много важно какво мисли за всичко това моят народ,

защото вярвам в него и в онова невидимо нещо, наречено „народна душа”.

Хората извън политическите балони, сега си говорят за сметките за парното, за високите цени и ниските заплати, затова, че никой не говори за мир, а войната е най-голямото зло за човечеството. Ядосват се, че държавата им с хилядолетна история беше разкостена от алчни и ненаказани до днес тарикати и мутри, че села и градове опустяха и тази тенденция продължава до днес, че "безплатните" здравеопазване и образование по Конституция им струват твърде скъпо. И се питат: защо, по дяволите, техният живот не се променя към по-добро, щом работят и дават всичко от себе си, за да живеят като онези, с които наужким си другаруваме в разни съюзи и пактове. Затова днес те убедено казват, че „Времето НЕ е наше”, а на мутрите – в политиката и извън нея.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Novini.bg    

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1713 0

Свързани новини

Водещи новини