Водещите новини! Шпионската афера с българско участие е водеща новина в повечето британски издания (и още…)

  • 16 август 2023 13:32

  • 468
  • 0
Водещите новини! Шпионската афера с българско участие е водеща новина в повечето британски издания (и още…)
© Getty Images/BBC/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 август   

 

Новата шпионска афера с българско участие е водеща днес за повечето британски издания. Заглавието на първа страница на Metro гласи „Шпиони на Путин задържани в Обединеното кралство”.

Подобно е заглавието и в Daily mail, който пише Шпиони, дошли от предградие. The Guardian обяснява с големи букви на първа страница, че арестуваните са българи, заподозрени за шпионаж в полза на руските служби за сигурност.

Шпионската афера с българско участие - водеща новина в повечето британски издания

***

Медиите на Острова коментират и участието на българите в изборите зад граница.

По неофициална информация на bTV двама от обвинените са свързани с партия „Възраждане“, а един – с БСП. И тримата са участвали в изборите през 2015 г.

Обвинените за шпионаж българи са свързани с Възраждане и БСП?

***

Шпионите на Острова са били председатели на секционни комисии

***

Винаги сме били в приятелски отношения, но не сме засягали въпроси за бизнес и финанси. Но винаги съм усещала, че има нещо – от разговори, от дочуто, от говорене с кодове, чести пътувания на графици. Винаги съм имала едно наум“, каза пред bTV позната на двама от тримата българи, задържани във Великобритания за шпионаж в полза на Русия. По лични съображения тя не желае да разкрива самоличността си.

Арестуваните са 45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов и 31-годишната Катрин Иванова, работили и живели във Великобритания от години.

Още шокиращи разкрития за арестуваните за шпионаж българи

***

Нови клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София взривиха социалните мрежи. Шофьор на скъп бял джип бе заснет да прави обратен завой на кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна”. Точно на светофара, на който убиха журналистът Милен Цветков. Клипът е качен от профила на автора.

Нови кадри с опасно шофиране по улиците на София

***

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев и водачът на листата за общински съветници Борис Бонев представиха кандидатите за кметове на 24-те софийски района.

Вижте подробности за кандидатите за районни кметове на Васил Терзиев

***

Държавата ще оборудва още химико-токсикологични лаборатории, в които да се изследва концентрацията на алкохол и наркотични вещества в организма. Целта е резултатите да излизат в срок до една седмица. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на редовното правителствено заседание днес. 

Премиерът поиска мерки за по-бърза обработка на кръвните проби на шофьорите

***

Bank of Ireland предупреди официално своите клиенти, че е регистрирала проблем в онлайн приложението и уебсайта си, но находчиви кандидат-богаташи откриха пропуск в системата, заради който могат да изтеглят големи суми без да ги притежават.

Заради грешка: Банкомати пускат безвъзмездно пари

***

Броят на загиналите при пожарите на хавайския остров Мауи надхвърли 100 души, обяви губернаторът на щата Хавай Джош Грийн, цитиран от Франс прес.

Над 100 са вече жертвите на пожара на хавайския остров Мауи

***

Правителството на Северозападните територии на Канада обяви извънредно положение поради горските пожари, които причиниха мащабни опустошения в един отдалечен регион, а представляват и заплаха за столицата на територията Йелоунайф, предаде Ройтерс.

Канадските Северозападни територии обявиха извънредно положение поради горските пожари

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
468 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини