Поискахме официално обяснение от Сърбия заради случая на граничен пункт „Рибарци“

  • 11 август 2023 20:05

  • 2078
  • 3
Поискахме официално обяснение от Сърбия заради случая на граничен пункт „Рибарци“
© Freepik

Посланик Петко Дойков проведе среща в Министерството на външните работи на Сърбия по указания на българското Министерство на външните работи (МВнР), съобщиха от външното ни министерство на интернет страницата си.

Връчена бе вербална нота, с която от официалните сръбски институции се изискват разяснения относно инцидента с председателя на Сдружение „Глас“ Александър Димитров на 9 август на граничен пункт „Рибарци“, при който от него е било поискано да върне обратно в България притежавани от него няколко екземпляра от книги на български език. От сръбска страна бе поет ангажимент за предоставяне на отговор възможно най-бързо.

Спряха българин от Босилеград на сръбската граница заради 3 книги

На 9 август Александър Димитров, който е и стрингер на БТА в Босилеград, разказа, че четири часа е държан на граничния контролно-пропускателен пункт „Рибарци“ от сръбските гранични и митнически власти. Той поясни, че като причина са му посочили това, че носи книги на български език. Книгите са три екземпляра на „Елегия за Краището. Съдбата на българите в Западните покрайнини“ с автор бившия консул на България в Ниш Едвин Сугарев. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
2078 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2023.08.12 | 01:37

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw

2023.08.12 | 00:08

2
Предишните фашисти ни върнаха Беломорска Тракия, Македония и Западните Покрайнини за да сме срещу Русия, днешните какво ни дават?

2023.08.11 | 21:57

1
Сърбите са си мръсни копеленца! И какво им пречи? Боли ги от историята ли? Ами истината боли!

Добави коментар

Водещи новини