Адв. Анадолска: Опасно е, когато младото поколение приема насилието като шоу

  • 11 август 2023 08:30

  • 715
  • 7
Адв. Анадолска: Опасно е, когато младото поколение приема насилието като шоу
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

За мен най-доброто в мерките на правителството срещу агресията е, че има някаква организационна структура между отделните министерства. Тези мерки обаче са пожелателни, много малка част от тях са конкретни. Това заяви адв. Ивета Анадолска в ефира на Нова телевизия.

„Всичко се извършва формално и затова няма резултати. Тези мерки трябва да са конкретни. Първите лъчи на надежда може да се видят едва след година – и не говоря дори за радикална промяна”, допълва тя.

 По думите ѝ има епидемия, но не само по отношение на домашното насилие. „Като се съсредоточим върху този проблем, неглижираме други сериозни проявления на насилие – междусъседски, по пътищата, в училищата”

„Когато младото поколение приема насилието като шоу, това е опасно”, каза още тя.

„Това са дълговременни процеси, тепърва ще ги проследяваме. Насилието е навсякъде, проявява се дори в говоренето”, заяви психологът Лилия Стефанова.

„Хората дълго време седят в средата на насилие, репрезентират я като нещо нормално. Когато го осъзнаят, възможностите пред тях не са много – нямат финансови възможности, често идват от семейства с такова насилие и нямат родители, на които да се облегнат”, каза още тя.

Според нея идеалната система за помощ е бързата – да действа на момента. Тя трябва да бъде моментално и да бъде достатъчно компетентна.

„Като вземаш превантивни мерки, не само как да защитиш жертвата от насилие, трябва да имаш мерки и какво да направиш с насилника. Промяната във възпитанието е продължителен процес. Трябва програма за работа с този насилник, да се включат психолози”, смята адв. Анадолска.

Управляващите с над 15 мерки срещу насилието, някои от тях влизат в действие до месец

„Ние като родители, като социум, си отглеждаме тези агресори”, подчерта Стефанова.

„Приказката може да е интересна за децата, но после баща му като му удари два шамара или удари майка му, приказката приключва и няма никакъв ефект”, коментира тя една от идеите на правителството.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
715 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.08.11 | 10:03

7
33 години политиците насилват България безнаказано

2023.08.11 | 10:03

6
насилието e шоу в американските филми
ГНУСЕН ЛГБТ ПЛЪХ

2023.08.11 | 09:57

5
ЕМИ ЛАЙНАТА ЕМИ ЛАЙНАТА ЕМИ ЛАЙНАТА

2023.08.11 | 09:45

2
ДЪРТОТО ПОКОЛЕНИЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ УВРЕДЕНО
ГНУСЕН ПОБЪРКАН ПЕДАЛ- ТРОЛ

2023.08.11 | 09:54

4
ЕМИ ЛАЙНАТА ЕМИ ЛАЙНАТА ЕМИ ЛАЙНАТА
????

2023.08.11 | 09:49

3
"АДВОКАТЕ",а ОПАСНО ли е,когато МЛАДИТЕ ГЛЕДАТ и ВИЖДАТ как КРАДЦИТЕ и ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЕ се ТЪРСЯТ,ОСЪЖДАТ,НАКАЗВАТ,и в същото време СЕДЯТ на ПЪРВИЯТ РЕД в ПАРЛАМЕНТА ????
Прост Читател

2023.08.11 | 09:21

1
Опасно е обратното: дъртото поколение да е толкова корумпирано, че да не се прилагат наказания!

Добави коментар

Водещи новини