Водещите новини! Съдбата на МОЧА е повече от ясна – отива в историята. Шойгу: Русия увеличава силите си на запад заради заплахата от НАТО (и още…)

  • 09 август 2023 19:12

  • 1886
  • 8
Водещите новини! Съдбата на МОЧА е повече от ясна – отива в историята. Шойгу: Русия увеличава силите си на запад заради заплахата от НАТО (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 август   

 

„Преди малко имах среща с областния управител на София г-жа Вяра Тодева по теми, свързани с район „Средец“, и една от тях, разбира се, беше съдбата на т.нар. „Монумент паметник на съветската армия“. 

Това написа във Фейсбук кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков.

„Получих информация за действията, които се предприемат, но основното е, че са избрали по-отговорния и директен път - да поемат цялата организация по преместването, без собствеността да се прехвърля към Столична община. За което благодаря на г-жа Тодева“, написа още Трайков.

Трайчо Трайков обяви: Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен

***

„Хората тълкуват погрешно свободата, в която се раждат. Свободата означава отговорност, не само възможност". Това обясни пред БНР известната писателка Здравка Евтимова.

Тя коментира случая "Дебора", който разтърси цялото общество.

„Дори да бъде забравен, ужасът от него остава в нашето подсъзнание. Той е като вирус, който остава в организма. Жертва  е не само момичето, а цялата ни общност. Ако беше моя дъщеря, може би щях да се разболея“.

Здравка Евтимова: Жертва е не само момичето, а цялата ни общност

***

Мъжът, който преби и острига косата на 22-годишна жена във Видин, иска от съда по-лека мярка, съобщиха от Окръжния съд - Видин.

Насилникът от Видин, който преби и острига косата на бившата си приятелка, поиска да излезе от ареста

***

Това потвърдиха за Novini.bg от пресцентъра на парламента. С първото писмо Рашидов подава оставка като председател на Комисията по културата и медиите, а с второто - като народен представител.

Вежди Рашидов депозира оставките си в деловодството на НС

***

Орлин Владимиров е убивал жена си Евгения както чрез удушаване с ръцете, така и омотавайки главата й със стреч фолио. Това стана ясно от заключението на експертите, изготвили съдебномедицинската експертиза на тялото на младата жена.

Експертиза: Орлин душил с ръце Евгения, преди да омотае главата ѝ със стреч фолио

***

По искане на Европейската прокуратура в София е арестуван Валентин Димитров - кмет на гр. Генерал Тошево, област Добрич, в рамките на разследване за измама със субсидии по проект за повишаване на енергийната ефективност на социални жилища, съобщават на официалния сайт на Европрокуратурата.

Арестуваха кмета на Генерал Тошево за измама

***

Русия ще увеличи своите сили по западните си граници след присъединяването на Финландия към ръководения от САЩ алианс НАТО, обяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу пред управителния съвет на ведомството, предаде Ройтерс.

Шойгу: Русия увеличава силите си на запад заради заплахата от НАТО

***

Полша ще изпрати 2000 войници на границата си с Беларус, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи пред агенция ПАП, което е два пъти повече от поисканото от Граничната охрана, за да се спрат незаконните преминавания и за поддържане на стабилността, предаде Ройтерс.

Полша изпраща 2000 войници за укрепване на границата с Беларус

***

Украинските военни съобщиха, че успешно са отблъснали руски атаки в източните райони на страната на фона на тежките сражения там. Говорителят на Генералния щаб на украинската армия Андрий Ковальов призна за напредък на руските сили край село Синкивка близо до град Купянск в Харковска област, който украинците освободиха миналата година. 

Украинските военни са отблъснали руски атаки в източните райони на страната

***

САЩ обявиха нови санкции срещу физически и юридически лица, свързани с Беларус, предадоха световните агенции, като се позоваха на сайта на американското министерство на финансите.

САЩ наложи нови санкции срещу Беларус

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1886 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Dimita

2023.08.10 | 03:50

8
Безплатно място за качване и достъп и споделяне на всичките ви устройства: dropbox.com/referrals/AABFlUCZhPqhNyLEopOwrtkETf-Y2r9tcto?src=global9
Lissa

2023.08.10 | 02:05

7
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw

2023.08.10 | 00:43

6
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

2023.08.10 | 00:19

5
НЯМА СТРАШНО АЛЬОША БДИ С ШМАЙЗЕРА.
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.09 | 19:28

1
ПУТИ Е НАСЪБРАЛ ЛИЛИПУТИ В ОБКРЪЖЕНИЕТО СИ

2023.08.09 | 21:11

4
ПУТИ Е НАСЪБРАЛ ЛИЛИПУТИ В ОБКРЪЖЕНИЕТО СИ Ами, тогава какво правиш тук? Иди си при пути-то

2023.08.09 | 20:38

3
ВРЕМЕТО Е ПРИЯТНО ДА СЕ СПИ НАВЪН. НЯМА СТРАШНО АЛЬОША БДИ С ШМАЙЗЕРА.
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.09 | 20:27

2
НЯКОЙ ГИГАН НЕВОЛНО МОЖЕ ДА ГО НАСТЪПИ ПО РАМОТО...

Добави коментар

Водещи новини