Водещите новини! М. Габриел разговаря с държавния секретар на САЩ за помощта за Украйна. Експлозия в завод край Москва (и още…)

  • 09 август 2023 13:14

  • 992
  • 5
Водещите новини! М. Габриел разговаря с държавния секретар на САЩ за помощта за Украйна. Експлозия в завод край Москва (и още…)
© Getty Images/Булфото/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 август   

 

Необходимостта от продължаване на помощта за Украйна в областта на сигурността от страна на съюзниците и партньорите. Това са обсъдили вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън в телефонен разговор.

Мария Габриел разговаря с държавният секретар на САЩ за помощта за Украйна

***

„Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-тото Народно събрание, напускам партия ГЕРБ и политиката", това заяви депутатът Вежди Рашидов.

В понеделник изказване на депутата предизвика голямо обществено недоволство на фона на протестите срещу домашното насилие и в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, обезобразено с макетно ножче от приятеля си.

Вежди Рашидов напуска НС, ГЕРБ и политиката

***

Веднага след подадената оставка, bTV се свърза с Рашидов, който заяви: "Малко съм на почивка. Не ми се говори".

От ГЕРБ официално отказаха коментар. Пиарът на Рашидов Радка Петрова обяви за bTV, че "той ще се занимава с това, с което е известен в целия свят – с изкуство".

Вежди Рашидов, след като обяви, че напуска парламента: Малко съм на почивка. Не ми се говори

***

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Николаев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора от Стара Загора и отправени заплахи за убийство срещу нея.

Решението е окончателно. С определението на съда се потвърждава решението на долната инстанция. 

Окончателно: Съдът в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Николаев

***

Днес Министерство на енергетиката и Министерство на регионалноторазвитие и благоустройството публикуваха дългоочакваните планове за териториално развитие на Стара Загора, Перник и Кюстендил. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди днешното заседание на Министерски съвет. 

Премиерът Денков: Готови са териториалните планове за районите на Стара Загора, Перник и Кюстендил

***

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са задържани след убийството на Димитър Малинов в Цалапица, са тренирали бокс в Пловдив. Според хора от селото те се изживявали като "наказателна бригада" заради самочувствието около боксовите умения, пише marica.bg.

Близнаците от Цалапица се изживявали като "наказателна бригада"

***

Черно море, до голяма степен пренебрегвана част от войната в Украйна, изведнъж се превърна в котел на военно и геополитическо напрежение, пише в. "Ню Йорк таймс", отчитайки, че регионът е изключително важен за Москва, Украйна и Запада.

"Ню Йорк таймс": Как Черно море се превърна в гореща точка на войната

***

Експлозия разтърси оптично-механична фабрика в град Сергиев Посад, на 50 километра североизточно от Москва, съобщи ТАСС. Ранени са най-малко 16 души, на които се оказва медицинска помощ. От взривната вълна са изпочупени прозорци на няколко къщи в различни части на града. Местните власти потвърдиха за инцидента в склад с пиротехнически изделия. Причината според спешните служби не е нападение с дрон.

Експлозия в завод край Москва

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
992 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Васко делчев

2023.08.09 | 14:38

4
Тази нашата нула каква помощ уговаря със сатаната..... Тази е пълен срам са родината ми.. .

2023.08.09 | 13:29

1
AMERIKANSKA KU:VA

2023.08.09 | 14:36

3
Не обиждай майка си, педел!

2023.08.09 | 14:24

2
Искам всички политици да ви видя закопани на два метра под земята !

Добави коментар

Водещи новини